NBA Playoff'larında gecenin sonuçları

NBA Playoff'larında gecenin sonuçları

PELİCANS-WARRİORS

NBA Playoff'ları Batı Konferansı ilk tur 3. maçında Golden State Warriors ile New Orleans Pelicans karşılaştı. İlk 3 çeyrek Pellicans'ın farklı üstünlüğünde geçen ve son 12 dakika başlarkan 20 sayı fark bulunan maç Stephen Curry'nin son saniye üçlüğüyle uzatmaya gitti. 5 dakikalık uzatma bölümü sonucunda 123-119 GS Warriors üstünlüğüyle sonuçlandı. Böylese GSW, seride durumu 3-0'a getirdi.

Seriyi 3-0'a taşıyan Warriors'da gecenin adamı hiç şüphesiz Stephen Curry oldu. 40 sayıyla yıldızlaşan Curry 5 ribaund aldı 9 da asist yaptı. Ayrıca Curry rakip potaya gönderdiği 7 üçlükle playoff kariyer rekorunu kırdı. Klay Thompson'ın 28 sayı 6 ribaundu da galibiyette pay sahibi oldu.

Maçı uzun süre önce götüren Pelicans'ta ise Anthony Davis'in 29 sayı 15 ribaund 3 asistlik performansı mağlubiyete engel olamadı. Ryan Anderson ise attığı 26 sayıyla kariyer playoff rekorunu kırdı. Pelicans'ta forma giyen Ömer Aşık ise 20 dakika süre aldığı maçta 1 sayı 6 ribaundluk katkı verdi.

CELTİCS-CAVALİERS

NBA Playoff'ları Doğu Konferansı çeyrek finali 3. maçında Cleveland Cavaliers ile Boston Celtics karşı karşıya geldi. TD Garden'da oynanan mücadele 103-95 Cavs üstünlüğüyle sonuçlandı. Böylece Cavs seride 3-0 öne geçti.

Cavaliers'da gecenin öne çıkan isim 31 sayı 11 ribaund 4 asistle yıldızlaşan LeBron James olurken, James'in bu oyununa 23 sayı 9 ribaund 4 asistle oynayan Kevin Love da ortak olunca galibiyet geldi. Ayrıca Kevin Love, mücadele boyunca 6 üçlük isabeti bulmayı başardı

Boston Celtics'te ise Evan Turner'in 19 sayı 8 ribaund 8 asisti ve Avery Bradley'in 18 sayısı mağlubiyete engel olamadı.

BUCKS-BULLS

NBA Playoff'ları Doğu Konferansı çeyrek finali 3. maçında Chicago Bulls ile Milwaukee Bucks karşı karşıya geldi. BMO Harris Bradley Center'da oynanan ve büyük heyecana sahne olan mücadele 2 uzatma periyotu sonucu bitebildi. Parkeden galip ayrılan taraf 113-106'lık skorla Chicago Bulls oldu. Bu sonuçla Bulls seride durumu 3-0'a getirdi.

Maçı kazanarak seride büyük avantaj yakalayan Bulls'da Derrick Rose'un 34 sayı 8 asist 5 ribaund'u galibiyette pay sahibi olurken, Milwaukee forması giyen temcilsimiz Ersan İlyasova, ilk beş çıktığı bu mücadelede 7 sayı 5 ribaundla oynadı. Milwaukee'nin genç yıldızı Giannis Antetokounmpo ise 25 sayı 12 ribaundla skora katkı yaptı.