Perihan Mağden’in Arman'a açtığı dava düştü

Perihan Mağden'in Arman'a açtığı dava düştü

Ayşe Arman ile Perihan Mağden arasındaki yılardır devam eden husumet Mağden'in Radikal gazetesinde köşe yazarlığı yaptığı dönemde başladı.. Perihan Mağden köşe yazmayı bıraktıktan sonra da Ayşe Arman bu kavgayı sürdürdü.. Nitekim Perihan Mağden'in "Ali ile Ramazan" kitabından köşesinde övgüyle söz ettikten sonra Mağden için "kişiliği beş para etmez" demekten de geri kalmadı.

MAĞDEN TEKZİP YAYINLATTI

Perihan Mağden 2 yıl sonra da olsa, Arman'ın köşesinde tekzip yayınlatmayı başardı. Söz konusu tekzip metninin yayınlatılaması bir mahkeme kararı olunca Ayşe Arman yazıyı mecburen köşesinde yayınlamak zorunda kaldı. Kavga tam gaz sürerken Ayşe Arman bugünkü köşesinde davanın düştüğü haberini verdi..

DAVA DÜŞTÜ

Sevgili Perihan Duydun değil mi? Açtığın dava düşmüş. Daha doğrusu, ortada dava açılacak bir hakaret olmadığına karar verilmiş. İyi olmuş. Uğraşmamıza gerek kalmadı. Bu arada televizyonlara çıkıp, pazar günleri gazetedeki fotoğraflarımla sana zulüm ettiğini söylüyormuşsun, güldüm. İstersen bu konuda da bir dava açabilirsin. Hukuk tarihine geçersin. Neyse uzatmıyorum, sonra benim cevap verecek bir köşem yok diye şikâyet ediyorsun...

MAĞDEN'İN AVUKATINDAN AÇIKLAMA YAPTI

Hürriyet yazarı Ayşe Arman köşesinde "Perihan Mağden'in açtığı dava düştü" diye yazdı. Mağden'in avukatları şu açıklamayı gönderdi..

ZORUNLU BİR AÇIKLAMA

Ayşe Arman'ın Hürriyet gazetesinde yer alan köşesinde Perihan Mağden'in açtığı davaya ilişkin 18.06.2011 günü söyledikleri yine sorunlar içeriyor. Bir kere dava düşmedi. "Hakaret olmadığına karar verilmiş, uğraşmamıza gerek kalmadı" ifadesi de gerçeği tam olarak anlatmıyor. Olan şu: Perihan Mağden'in Ayşe Arman aleyhine açtığı manevi tazminat davası yerel mahkemede reddedildi. Hatta yargıç karar duruşmasında "ben bu yönde karar veriyorum ama bir de Yargıtay değerlendirsin" dedi. Yani henüz daha bitmiş, kesinleşmiş bir karar yok ortada. Perihan Mağden'in avukatları olarak kararı temyiz edeceğiz. Yargıtay karar verinceye kadar Ayşe Arman çok fazla neşelenmesin. Karar Yargıtay'dan aleyhine de çıkabilir. Nitekim köşesinde yayınlanan cevap ve düzeltme metni için bir yıllık yargı sürecinde çok farklı kararlar çıkmasına rağmen sonuçta Ayşe Arman'ın yazdıklarını haksız bulan karar verildi. Türkiye'nin yargı pratiğinin bazı sorunlar var. Bunlardan biri de hak arama sürecinin çok uzun sürmesi. Bu olayda da Yargıtay süreci zaman alabilir. Ama geç de olsa Perihan Mağden'in haklı olduğunun kabul edileceğine inanıyoruz. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur. Perihan Mağden Vekilleri Avukat Mehmet Uçum, Avukat Hatice Uçum

Perihan Mağden’in Arman'a açtığı dava düştü