Memur adayı ekranda adını görünce havalara uçtu
İHA

2015/2B grubu açıktan atama kuraları, elektronik ortam üzerinden Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci’nin katılımıyla Bakanlık Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

KURA ÇEKİMİ YAPILDI

510 adayın atamasının yapılacağı kura işlemi, Tüfenkci’nin bir tuşa basması ile başladı. Bakan Tüfenkci, ataması yapılacak olan adaylara tavsiyelerde bulunarak, "Gümrük idarelerinde çalışmak esasında sıradan bir devlet memurluğu değildir. Ticaretin her alanında daha güvenli bir uygulama yapılsın istiyoruz. İstiyoruz ki bizim iş adamlarımızın da dünyayla rekabet ederken rekabet gücünü artıralım, önlerini açalım. Ülkemizde yasal ticaret yapanların rekabet unsurları bakımından geriye düşmemesi için bizim onları korumamız lazım. Türkiye’nin gümrüklerinden kaçak malın içeriye girmemesi lazım. Bunun içinde arkadaşlarımızın azami dikkat göstermesi ve doğru bir yönde olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Ekranda ismini görünce havalara uçtu

ADAYLARIN SEVİNÇ GÖZYAŞLARI

Gözyaşlarına hakim olamayarak sevinç çığlıkları atan ataması yapılan adaylardan birinin eşi, "Eşime İstanbul çıktı. Bayadır bekliyorduk. Allah razı olsun, çok mutluyuz. Çok teşekkür ediyoruz Bakanımıza da, bakanlığımıza da. Ne diyeceğimizi bilemiyorum, tir tir titriyorum. Biz çok istiyorduk. Evliyiz, yıllardır bekliyorduk" dedi.

Memur adayı ekranda adını görünce havalara uçtu

Ataması yapılan bir başka aday ise, "Çok mutluyum İstanbul çıktığı için. 2013’te mezun oldum, 3 yıldır bekliyordum. İstanbul çıktığı için ayrıca sevinçliyim. Aslen Trabzonluyum, Kocaeli’de okudum. İstanbul’da yaşadığım için İstanbul çıkmasını çok istiyordum. İstanbul olacağını düşünüyordum, içimden öyle geçmişti açıkçası" ifadelerini kullandı.

Memur adayı ekranda adını görünce havalara uçtu

Ataması yapılan adaylar, kura işlemi bittikten sonra telefonlara sarılarak mutlu haberi ailelerine verdiler. Ataması yapılan bir adayın ailesi ise şunları söyledi: "Damadım için çok mutluyum. İstanbul Gümrük Kapısı çıktı, çok mutluyuz. Bu benim damadım, düğün yapacağız Allah kısmet ederse, işe girmesini bekliyorduk. İnşallah en kısa zamanda düğün hazırlıklarına başlayacağız."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)