MHP'nin seçim bürosuna silahlı saldırı: 1 ölü - izle

MHP'nin seçim bürosuna silahlı saldırı: 1 ölü - izle

MHP Esenyurt seçim bürosuna düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi yaralandı. Ağır yaralanan partinin basın danışmanı Cengiz Akyıldız, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

MHP'nin seçim bürosuna silahlı saldırı: 4 yaralı - izle

Edinilen bilgilere göre, olay Esenyurt'ta bulunan MHP Seçim İrtibat Bürosu açılışında yaşandı. Seçim İrtibat Bürosu önünde bekleyen MHP'liler ile karşıt görüşlü bir grup arasında tartışma çıktı. Yaşanan gerginliğin büyümesiyle karşıt görüşlü grup, MHP'lilere silah, bıçak ve sopalarla saldırdı.

3'Ü AĞIR 4 YARALI

Olayda ilk belirlemelere göre 3'ü ağır 4 kişi yaralandı. Yaralılar, Esenyurt Devlet Hastanesi ve çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Esenyurt Devlet Hastanesi'nde durumu kritik olan yaralılardan biri, ambulansla başka bir hastaneye nakledilmek istendi.

YAŞAM ÜNİTESİ KABLOSU ÇIKTI

Bu sırada MHP'li grup yaralıyı görmek için ambulansa akın etti. Yaşanan kargaşada yaralı için hayati önem taşıyan yaşam ünitesinin bir kablosunun çıktığı iddia edildi. Bir terslik olduğunu fark eden sağlık görevlileri, yaralıya ambulans içinde kalp masajı yaptı. Yaralı, daha sonra tekrar hastaneye sokuldu. Öfkeli MHP'li grup, ambulansın engellendiği gerekçesiyle bazı araç sürücülerine de tepki gösterdi.

CENGİZ AKYILDIZ ÖLDÜ

Öte yandan, silahlı saldırı sonrasında hastaneye kaldırılan MHP'li Cengiz Akyıldız, kalbine isabet eden kurşun nedeniyle hayatını kaybetti.

MHP'TEN İLK AÇIKLAMA

Yaralıların götürüldüğü hastaneye gelen MHP milletvekili Celal Adan, "Büromuzun açılışı sırasında organize bir grup, silah bıçak ve taşlarla arkadaşlarımıza saldırmıştır. 6 yaralımız var. Aralarında durumu çok kritik olan bir arkadaşımız da var" şeklinde açıklama yaptı.