PKK'dan Obama'nın özel temsilcisine plaket

obama

Geçtiğimiz hafta sonu Suriye’nin Rojava bölgesinde yer alan Kobani’yi ziyaret eden ABD Başkanı Barack Obama’nın özel temsilcisi Brett McGurk’un ziyaretinde çekilen bir fotoğraf karesi Ankara’yı rahatsız etti.

PKK'dan Obama'nın özel temsilcisine plaket

PKK'LI YÖNETİCİDEN PLAKET ALDI

Kobani’de terör örgütü DAEŞ ile verilen mücadelede yaşamını yitirenlerin mezarlarını da ziyaret ederek bunları Twitter hesabından paylaşan McGurk’un, Türkiye’nin terör örgütü olarak gördüğü terör örgütü YPG’nin sözcülerinden Polat Can’dan plaket aldığı ortaya çıktı.

PKK'dan Obama'nın özel temsilcisine plaket

PKK'dan Obama'nın özel temsilcisine plaket

Daha önce PKK içerisinde yer aldığını gösteren fotoğrafları çıkan Polat Can’ın kendi sosyal medya hesabında paylaştığı fotoğraf, Ankara’da tepkilere yol açtı.

HEM ASKERİ HEM SİYASİ BİR ZİYARETTİ

ABD Başkanı Obama’nın özel temsilcisi Brett McGurk ile Kobani’de görüşen Kobani Kantonu Başkanı Enver Müslim, ziyareti Amerika’nın Sesi Radyosu’na değerlendirdi. Müslim, ziyaretin sadece askeri bir ziyaret değil, aynı zamanda siyasi bir ziyaret olduğunu ve bu tür görüşmelerin önümüzdeki günlerde de gizli değil açık bir şekilde devam edeceğini söyledi.

Suriye’nin geleceğinin konuşulduğu toplantılarda, ülkedeki demokratik güçlerin olması gerektiğini görüşmede dile getirdiklerini söyleyen Enver Müslim, bundan sonra PYD’nin de dahil olduğu Suriye Demokratik Meclisi’nin görüşmelerde yer alacağını söyledi. Obama’nın temsilcisinin ziyaretinin çok önemli olduğunu da belirten Müslim, Suriye’nin geleceği konuşulurken, ülkedeki Kürt meselesine de çözüm bulunması gerektiğini söyledi.