ensonhaber.com

Muhalefette kaos sürerken beklenen görüşme gerçekleşti.

CHP'de değişim süreci ile birlikte partinin başına gelen Genel Başkan Özgür Özel, günler öncesinden İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret edeceğini duyurmuştu.

İyi Parti'deki yolsuzluk krizi nedeniyle ertelenme ihtimali olan görüşme bugün gerçekleşti.

İlk görüşmeye Akşener ev sahipliği yaptı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İyi Parti Genel Başkanı Merak Akşener ile İyi Parti Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

CHP Lideri Özel’e; CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Zeybek, Gül Çiftçi ve Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın eşlik etti.

"İttifak sözcüğü yoruldu"

İki lider, görüşmenin ardından basının karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

Özel, önemli konuları ele aldıklarını belirterek, "Çok önemli değerlendirmeler yaptık. Ziyaretimizin özü şuydu: İyi Parti'nin yerel seçime kendi adaylarıyla girme kararı vardı. Bu karara saygılı olduğumuzu belirttik. İttifak sözcüğü yoruldu.

İş birliği içinde olup olamayacağımızı yeniden bu kararın gözden geçirip geçiremeyeceğini, bundan sonraki süreçte iş birliği için görevlendirilen kişilerin görüşüp görüşemeyeceğini sorduk ve cevap aldık." dedi.

İş birliği konusu GİK'te yeniden görüşülecek

Akşener, konuyu tekrar Genel İdare Kurulu'nda (GİK) gündeme getireceklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

Söyledikleri doğrudur. Sayın Genel Başkan konuyu anlattı. Bizim bir kararımız var. Tek başına seçime girmek şeklinde. GİK’te tekrar iki siyasi parti olarak hiç değilse bazı yerlerde iş birliği yapabilir miyiz sorusunu tekrar GİK’e götürebilir misiniz sorusunu yöneltti. Arkadaşlarımızla yeniden görüştük. Pazartesi GİK’te bu soruyu soracağız.

Söylemler boşa çıktı, yine bir araya geldiler

Görüşmede ittifak konusunun masaya yatırılması beklenirken, iki tarafın da mayıs seçimlerinden sonra yaptıkları açıklamalar akıllara geldi.

Akşener, seçim mağlubiyetinden sonra ikinci kez masayı yıkıp ittifakı dağıtırken 'Seçimlere kendi adaylarımızla gireceğiz' açıklaması yaparak kapıları kapatmıştı.

Akşener ve İyi Partililer ayrıca, CHP'de genel başkanlık koltuğuna oturan Özel'in, kurultay konuşmasında hapisteki eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a selam göndermesini eleştirmiş, bu söylemle aynı kareye girmeyeceklerini vurgulamıştı.

Seçimden sonra iki partinin kurmayları da yenilginin sorumluluğunu birbirlerine yüklemeye çalışmış, ağır suçlamalarda bulunmuştu.