İdrarın tuhaf kokmasının 11 önemli nedeni

İdraer kokması kadın ya da erkek fark etmeksizin herkesin başına gelebilir..

Bu sorunu yaşayanlar çoğu zaman idrara çıkmak istemez. Özellikle dışarıda tuvalet kullanmak istemezler.

Bu nedenle kişilerin hayatlarını kısıtlayan bir durum haline gelebilir. Altta yatan nedenleri ise bazen önemsiz bazen önemli olabilir.

İdrar kokmasının ne kadar sürdüğü ve kişiyi ne kadar rahatsız ettiği yine oldukça önemli. Çünkü uzun süren kokularda mutlaka bir uzmana başvurmanız gerekebilir.

Ancak doktora başvurmadan önce bazı nedenlerin sizde olup olmadığından emin olun. İdrar kokmasına neden olacak bazı dikkatsizlikler yapmış olabilirsiniz.

Bu nedenleri öğrenip devamını takip etmeniz idrar kokusu konusunda önlem almanızı kolaylaştırabilir.

Fakat buna rağmen idrar kokunuz geçmiyorsa, mutlaka bir uzmana başvurmanız gereklidir.

Peki, İdrar neden kokar? İdrar kokmasının nedenleri nelerdir? İşte detayları....

İdrar neden kokar? İdrar kokmasının nedenleri nelerdir?

SUSUZ KALMAK KOKULU BESİNLER SIK SIK KAHVE İÇMEK İDRAR YOLU ENFEKSİYONU DİYABET VAJİNAYI TEMİZLİK ÜRÜNLERİYLE YIKAMAK BÖBREK TAŞI MANTAR ENFEKSİYONU GENETİK BOZUKLUK HAMİLELİK CİNSEL YOLLA BULAŞAN HASTALIKLAR

İdrarın tuhaf kokmasının 11 önemli nedeni

Hangi dokktora gidilmeli?

İdrar kokması için ürolokji ya da iç hastalıkları uzmanına başvurabilirsiniz. Altta yatan nedenler araştırıldıktan sonra, tedavi uygulanmaya başlanacaktır.

İdrar kokması için uygulanan ilaç tedavileri var. Ancak yukarıda yer alan nedenlerden bazılarını bıraktığınızda sorun düzeliyorsa, daha dikkatli ve sağlıklı bir yaşamı tercih etmeniz faydalı olacaktır.

İdrar kokusuna; idrar yaparken yanma, idrar yaparken zorlanma, idrarın renginin koyu olması, bulanık idrar, idrarda kan gibi belirtiler eşlik ediyorsa doktora gitme sürenizi uzatmamanız gerekmektedir.

İdrarın tuhaf kokmasının 11 önemli nedeni