Sanatçılardan kaygılıyız ilanı

Yazar, yönetmen, oyuncu, şarkıcı ve müzisyenlerin de aralarında bulunduğu 100 isim Gezi Parkı olaylarıyla ile ilgili itidal çağrısı yaptı. Gazetelere verilen ilanda, ''Nefret dilinin sona ermesini istiyoruz'' denildi.

BİR ALABORA VAR AMA MEHMET ALİ DEĞİL

Yaşar Kemal, Zülfü Livaneli, Orhan Pamuk, Nuri Bilge Ceylan, Fazıl Say, Halit Ergenç, Sırrı Süreyya Önder, Tarık Akan, Can Dündar, Yavuz Bingöl gibi isimlerin de altına imza attığı ilanda imzalar arasında en çok dikkat çeken Mehmet Ali Alabora'nın babası Mustafa Alabora oldu.

Gezi Parkı eylemlerinin en başından beri protestolara destek veren ve açıklamalarda bulunan Mehmet Ali Alabora'nın 100 isim arasında olmayıp babasının yer alması herkesi şaşırttı.

"KAYGILIYIZ" İLANI

Gazetelere tam sayfa yer alan 'KAYGILIYIZ' ilanının tam metni şu şekilde;

"Sanat, hayatımızı diri tutan, bizi acılarımızdan arındıran, soluk almamızı sağlayan nefes borumuzdur. Bu ülkenin toplumsal değerlerine, acılarına her zaman yakın durmuş, sorunlarını gözlemlemiş, bu çabaları sayesinde toplumca ödüllendirilmiş veya bu uğurda acılar çekmiş sanatçılar olarak diyoruz ki:

Ortada yine bir öfke ve nefret kokusu var. Sanatı ve sanatçıyı değersizleştirme, hedef gösterme, itibarsızlaştırma, suçlama, baskı altına alma girişimleri olanca hızıyla sürüp gidiyor. 'Ayaklar baş oldu' sözünü sakınmadan söyleyen dil, topluma nefret tohumları ekiyor. 'Siz ve biz' söylemi, toplumsal kutuplaşmayı keskinleştiriyor. Biz aşağıda imzası olanlar toplumda yeni mağduriyetler yaşanmaması için nefret dilinin sona ermesini, sanatçıların ve sanat eserlerinin hedef gösterilmemesini ve toplum üzerindeki baskıların kaldırılmasını istiyoruz."

Sanatçılardan kaygılıyız ilanı