Süper Lig'de yabancı hoca kalmadı

Fenerbahçe'de Ersun Yanal'ın göreve getirilmesiyle birlikte Süper Lig'de yabancı hoca kalmadı. 15 haftası geride kalan sezonda şu ana kadar görev yapan üç yabancı teknik direktör de Süper Lig'de tutunamadı.

Süper Lig'de yabancı hoca kalmadı

F.BAHÇE'NİN HOLLANDALILARI TUTMADI

Lige kötü bir giriş yapan sarı-lacivertli takım, ilk 10 haftada 2 galibiyet, 3 beraberlikle 9 puan toplarken, 15. sırada yer aldı. MKE Ankaragücü'ne 3-1'lik mağlubiyeti sonrası teknik direktör Cocu'nun görevine son verilirken, takım yardımcı teknik direktör Erwin Koeman'a emanet edildi.

Hollandalı Koeman da inişli çıkışlı performansının ardından görevi Ersun Yanal'a devretti. Koeman-Yanal değişikliğinin ardından ligdeki 18 takım da Türk hocalara emanet edilmiş oldu.

Süper Lig'de yabancı hoca kalmadı

SUSİC DÖNEMİ 5 HAFTA SÜRDÜ

Fenerbahçe'yi çalıştıran Hollandalılar Cocu ve Koeman'ın dışında Süper Lig'de şu ana kadar görev yapan diğer yabancı teknik direktör ise Akhisarspor'da sezona başlayan Bosna Hersekli Safet Susic oldu.

Türkiye Kupası'nı kazanarak takımını Avrupa'ya taşıyan Okan Buruk ile yola devam etmeyen Ege temsilcisi, Bosna Hersekli teknik adam Safet Susic ile anlaştı. UEFA Avrupa Ligi'nde de mücadele eden Akhisarspor, Süper Lig'de ilk 5 maçını kazanamayınca Susic ile 6. hafta öncesi yolları ayırdı.

Süper Lig'de yabancı hoca kalmadı

Manisa ekibi, Spor Toto Süper Lig'de daha önce Akhisarspor'un başında 36 maça çıkan Cihat Arslan'ı tekrar takımın başına getirdi. Geçen hafta Fenerbahçe'yi 3-0 yenerek küme düşme hattından çıkan Akhisarspor, bu galibiyetle 13. sıraya yükseldi.

Süper Lig'de çalışan teknik adamlar:

Akhisarpor: Cihat Arslan
Antalyaspor: Bülent Korkmaz
Konyaspor: Aykut Kocaman
Alanyaspor: Sergen Yalçın
Beşiktaş: Şenol Güneş
Bursaspor: Samet Aybaba
Erzurumspor: Mehmet Özdilek
Çaykur Rizespor: Okan Buruk
Sivasspor: Hakan Keleş
Yeni Malatyaspor: Erol Bulut
Fenerbahçe: Ersun Yanal
Galatasaray: Fatih Terim
Göztepe: Kemal Özdeş
Kasımpaşa: Mustafa Denizli
Kayserispor: Hakan Ertürk
Başakşehir: Abdullah Avcı
Ankaragücü: İsmail Kartal
Trabzonspor: Ünal Karaman