TKP'li belediye başkanı Maçoğlu: Kendimizi yönetiyoruz

TKP

Türkiye’de 30 Mart seçimlerinin en büyük sürprizi Tunceli’nin Ovacık ilçesinden geldi. Türkiye Komünist Partisi (TKP) ilk defa bir belediyenin yönetimini kazandı, gözler Ovacık’a çevrildi.

OTOBÜS VE SU BEDAVA

Belki her şey değil ama otobüs bedava, su neredeyse bedava oldu. Yeri geldi engelliler evlerinden taksilerle alınıp istedikleri yere götürüldü, başta Belediye Başkanı olmak üzere tüm ilçe çöpleri hep birlikte topladı.

FARKIMIZ HALKIN ÇIKARINI GÖZ ÖNÜNDE TUTMAK

Türkiye’nin ilk komünist belediye başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, yaptığı açıklamasında şunları söyledi;

"Aslında hangi siyasetten gelirseniz gelin önünüzde bir mevzuat var ve o sizin çalışma alanınızı daraltıyor. Tabii ki belediyeler bir mevzuat çalışanlarını daraltıyor diye durmaz. Bizim diğer sistemden farkımız halkın çıkarını göz önünde tutmak. Bunların bir bölüm mevcut yasal zeminlere uygun da olmayabiliyor. Zorlayacağız, belki bunu yaparken mahkemelere düşeceğiz ama ısrar edeceğiz.

ARTIK DAHA ADİL KENDİMİZİ YÖNETİYORUZ

Üstümüze düşeni yapacağız. Mesela göreve geldiğimde makam aracına 300 TL’lik benzin dolduruldu, 3 defa kullandım aracı. Hep kendi aracımı kullanıyorum. Artık daha adil bir yönetim şekli var, çünkü biz kendimizi yönetiyoruz."

TKP'li belediye başkanı Maçoğlu: Kendimizi yönetiyoruz

3 AYDA BİR SU FATURASI GELİYOR

Ovacıklı olan Süleyman Şaylı isimli kişi, “3 ayda bir su faturası ödüyorum onda da bugüne kadar en yüksek 25-30 TL civarı geldi." dedi. Maçoğlu da suyun metreküpünün 0.50 TL olduğunu belirterek, “İsteğimiz suyu bedava yapmaktı fakat kanunen mümkün olmadığı için mümkün olan en aşağı fiyatta tuttuk. Tunceli merkezde insanlar ayda 50-60 TL su parası öderken burada faturalar 3 ayda bir geliyor o da en fazla 20-25 TL” yanıtını verdi.

TKP'li belediye başkanı Maçoğlu: Kendimizi yönetiyoruz