Trump, Katar krizinde arabulucu olmak istiyor
Ajanslar

ABD Başkanı Donald Trump ile Emir Sabah, Beyaz Saray'daki görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Katar ile bazı Körfez ülkeleri arasındaki krizin çözümü noktasında Kuveyt'in liderlik yaptığını ve kendilerinin de arabuluculuk gayretlerini sürdürdüğünü anlatan Trump, bu çabalarına devam edeceklerini dile getirdi.

Trump, Katar krizinde arabulucu olmak istiyor

"KUVEYT'İN ÇABALARINI TAKDİR EDİYORUZ"

Trump, "Katar ile Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında görüşmelere yardımcı olabilirsem bunu yapmayı isterim. Kuveyt, bu konunun çözümünde liderlik yapıyor ve biz bunu çok takdir ediyoruz. Bu sorunun çözüleceğine inanıyorum eğer çözülmezse Beyaz Saray'da ben arabulucu olacağım." değerlendirmesini yaptı.

KUVEYT EMİRİ ÜMİTLİ

Kuveyt Emiri Sabah, "Katar ile komşuları arasındaki anlaşmazlığın çözümü noktasında hala ümidimiz var, yakında bir çözüm olacağı noktasında ümitliyiz." diye konuştu.

Trump, Katar krizinde arabulucu olmak istiyor

Katar'a bir mektup gönderdiklerini ve buna karşılık Katar'dan da bir mektup aldıklarını hatırlatan Sabah, Katarlıların masaya oturup tüm konuları konuşmaya hazır olduğunu vurguladı.

"KATAR'IN 13 MADDEYİ YERİNE GETİRMESİ MÜMKÜN DEĞİL"

Sabah, Katar için ortaya konan 13 maddelik talep listesinin hepsinin yerine getirilmesinin mümkün olmadığını ifade ederek, egemenlikle ilgili olanlar hariç diğer konuların hızlıca konuşulup halledilebileceğini belirtti.

Emir Sabah, Katar ile diğer Körfez ülkelerinin kardeş olduğunu ve aralarında çözülemeyecek hiçbir sorun bulunmadığına inandığını vurguladı.