TSK'dan CHP açıklaması

TSK'dan CHP açıklaması

Ankara GATA'da bulunan şehit yakınlarını ziyaret etmek isteyen CHP'liler içeri alınmadı. Ankara milletvekilleri Levent Gök ve İzzet Çetin ile Ankara İl Başkanı Zeki Alkın'ın şehit yakınlarını ziyaretine izin verilmedi. Gelen tepkiler üzerine Genelkurmay internet sitesi üzerinden 4 maddelik bir açıklama yaptı.

Açıklamada Genelkurmay Başkanlığı, kışla, karargah ve kurumlarına ziyaretçi kabulünün nasıl yapılacağının talimatlarda belirtildiğini, ziyaret taleplerinin mevcut talimatlar ışığında değerlendirilerek, bu doğrultuda karara bağlandığı belirtildi.

İşte Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesi üzerinden yapılan o açıklama:

1. 05 Eylül 2012 tarihinde Afyon'da meydana gelen müessif olayda yaşamlarını yitiren şehitlerimizin bazı aile yakınları GATA / ANKARA'da misafir edilmektedir.

2. Türk Silahlı Kuvvetleri Kışla, Karargah ve Kurumlarında ziyaretçi kabulünün nasıl yapılacağı talimatlarda belirtilmiştir.

3. Ziyaret talepleri mevcut talimatlar ışığında değerlendirilmekte ve bu doğrultuda karara bağlanmaktadır.

4. Türk Silahlı Kuvvetlerinin kendi tesislerine yönelik olarak uyguladığı kurallara bugüne kadar olduğu şekilde bundan sonra da duyarlı davranılması Yüce Milletimizden beklenmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.