2 çocuk annesi YPG'ye giderken yakalandı
Ajanslar

1

Zonguldak’ta yaşayan 8 yıllık evli Gönül G., eşinden şiddet görmesi üzerine evini terk ederek aynı kentteki baba evine sığındı.

EVDEN KAÇTI, YAKALANDI

Gönül G., sosyal medya üzerinden tanıştığı ve adının Dilovan olduğunu belirttiği kişi ile bir süre görüştü. Dilovan’ın kendisiyle evlenmek istemesi üzerine evden kaçan Gönül G., Suriye’de bulunan Dilovan’ın yanına gitmek üzere bindiği otobüste Kayseri girişinde yakalandı. Gönül G. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan Gönül G., karar duruşmasına Ankara Sincan Cezaevi'nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi ( SEGBİS) ile katıldı.

ÖCALAN FOTOĞRAFINI BEN YAYINLADIM

Suçlamaları kabul etmeyen Gönül G. savunmasında, "Eşimden sürekli şiddet görüyordum, bu nedenle de boşanmak istedim. Sosyal medya üzerinden tanıştığım Dilovan’la bir süre görüştük. Kendisi benimle evlenmek istedi. Eşimi arayarak YPG’ye katılmak için evden ayrıldığımı söyledim. Ankara’ya gittiğimde Dilovan’la yeniden görüştük, Suriye’de YPG’de olduğunu söyledi. Yanına gitmek için bindiğim otobüste yakalandım. Sayfamda bulunan PKK övücü fotoğrafları ve Abdullah Öcalan’ın resmini ben yayımladım. Çok pişmanım, çocuklarımı özledim" dedi.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu Gönül G.’ye terör örgütü propagandasından 1,5 yıl hapis cezası verdi. Ardından hükmün açıklanmasını erteledi. İşlemlerin ardından tahliye olacak olan kadın sanık mahkeme başkanına teşekkür etti.