Adana'da 80 yaşında, 66 yıldır berberlik yapıyor

Adana'da 14 yaşında berber çırağı olarak eline ilk kez makası alan Remzi Arkın, aradan geçen 66 yıla rağmen mesleğinden kopmadı

  • Remzi Arkın, Adana'da 14 yaşında berber çıraklığına başladı ve 66 yıl boyunca aynı dükkânda çalıştı.
  • Meslek hayatı boyunca valiler ve emniyet müdürleri gibi birçok tanınmış kişiyi tıraş etti ve işine olan sevgisinden dolayı çalışmaya devam ediyor.
  • Arkın, müşterilere iyi hizmet vermenin ve yeniliklere uyum sağlamanın önemine vurgu yapıyor.

Henüz 14 yaşındayken Adana'da Tuz Hanı'nın önündeki bir berber salonunda çıraklığa başlayan Remzi Arkın, meslek hayatının her aşamasını aynı dükkânda yaşadı.

Çıraklık, kalfalık, ustalık ve ortaklık dönemlerini aynı adreste geçiren Arkın, tam 66 yıl boyunca aynı dükkânda hizmet verdi.

"Mesleğimden çok memnunum, mutlu bir hayatım oldu" diyen Arkın, meslek yaşamı boyunca birçok tanınmış isimle de çalışma fırsatı bulduğunu ifade ederek, "Valilere, emniyet müdürlerine makamlarında özel olarak tıraş yaptım. Çok güzel günlerim geçti. Mesleğimi hâlâ yapmak istiyorum ve aktif olarak çalışmaya devam ediyorum." dedi.

"KEYİF ALIYORUM"

İlerleyen yaşına rağmen çalışmaktan büyük keyif aldığını vurgulayan usta berber, mesleğin inceliklerine de dikkat çekti. Arkın, "Sağlığım yerinde, çalışmaktan zevk alıyorum. Şartlar eskisine göre daha iyi. Ama bu işte müşteriyle ilgilenmek çok önemli.

Yeniliklere ayak uyduracaksın, dükkânın ve kullandığın ekipmanlar temiz olacak. Günün şartlarına göre makineyi, jileti kullanacaksın. Temizlik ve müşteriye ihtimam her şeyin başı." diye konuştu.

Yarım asrı aşkın süredir binlerce kişiyi tıraş eden Remzi Arkın, mesleğine olan bağlılığı ve çalışma azmiyle genç ustalara da örnek olmaya devam ediyor.