Ankara'da, eşini öldürüp parasıyla deodorant almaya gitti

Ankara’da, 21 Şubat tarihinde eşi Mehmet Kuyar (33) boşanma aşamasında olan Gülsüm Kuyar (29), temizlik görevlisi olarak çalıştığı Sincan’daki Şehit Gökhan Uysal Ortaokulu'nda 11 yerinden bıçaklanarak öldürüldü.

Mehmet Kuyar, 7 gün sonra polis tarafından yakalanıp, mahkemece tutuklandı.

DHA’nın haberine göre; Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, Mehmet Kuyar hakkındaki iddianameyi tamamladı.

Hayati organlarını isabet aldı

Mahkemece kabul edilen iddianamede, Mehmet Kuyar'ın, boşanma aşamasındaki eşi Gülsüm Kuyar ile konuştuğu sırada cebinde bulunan bıçağı çıkarıp öldürme kastıyla hareket ederek, hayati organlarını isabet alıp göğüs ve sırt bölgesine sapladığı belirtildi.

Öldürdü, banka kartını alıp alışveriş yaptı

Ayrıca maktulün ölmesinden yararlanarak, aynı odadaki çantasından cep telefonu ve banka kartını aldığı ve aynı gün banka kartı ile 18.44 TL'lik alışveriş yaptığı belirtildi.

İddianamede Mehmet Kuyar'ın, 'eşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve öldürdükten sonra eşinin cep telefonu ve banka kartını alarak harcama yaptığı için 'hırsızlık', 'banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması' suçlarından da 16 yıl hapsi talep edildi.

“Kaç kere bıçakladığını hatırlamıyorum”

İddianamede Mehmet Kuyar'ın ifadesine de yer verildi. Kuyar, ifadesinde, olay günü eşinin yanına giderken meyve bıçağından biraz büyük olan bıçağı 20 lira karşılığında aldığını belirterek, "Okulun önünde çocukların oynaması nedeniyle yan duvardan atlayarak okulun içine girdim. Eşimi buldum ve çocukları neden göstermediğini sordum. O sırada okul müdürü aradı. Açmasını söyledim; ancak Gülsüm telefonu açmadı. Gülsüm, evliliği kafasında 5 yıl önce bitirdiğini söyledi. 'Bunu bana daha önce niye söylemedin' diye sordum. Sonra montumun cebindeki bıçağı çıkardım ve ilk önce karnına sapladım. Olayın hiddetiyle kaç kere bıçakladığını hatırlamıyorum.” dedi.

“Kullandığım bıçağı tren raylarına attım”

Mehmet Kuyar, odadan çıkacağı sırada eşinin çanta ve cep telefonunu gördüğünü ve onları da aldığını kaydedip, "Çantanın içinden oğlumun kimlik kartını aldım, çantayı okul içinde attım. Sonra aynı şekilde okulun bahçe duvarından atlayarak kaçtım. Olayda kullandığım bıçağı tren raylarına attım. Cep telefonunu da içindeki sim kartı çıkarıp, geri dönüşüm kutusuna attım. Olaydan 1-1,5 saat sonra eşime ait banka kartıyla Sincan'da bulunan marketten deodorant satın aldım." diye ifade verdi.

Mehmet Kuyar, Ankara Batı 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkarılacak.

Ankara'da, eşini öldürüp parasıyla deodorant almaya gitti

Ankara'da, eşini öldürüp parasıyla deodorant almaya gitti