Ankara'da minik Efe'ye saldıran pitbullun sahibi: Koruma içgüdüsüyle yaptı

Etimesgut ilçesinde 1,5 yaşındaki Efe Öztürk'e saldırıp yaralayan pitbull cinsi köpeğin sahibi Fatma Tuğçe Özbek Erol ifadesinde, aile ile tartıştıkları esnada köpeğinin koruma içgüdüsüyle çocuklara saldırdığını söyledi.

  • Ankara Etimesgut'ta bir pitbull, 1,5 yaşındaki Efe Öztürk ve kardeşi Doğa'ya saldırdı, Efe'nin tedavisi devam ederken Doğa taburcu oldu.
  • Fatma Tuğçe Özbek Erol, köpeğin koruma içgüdüsüyle saldırdığını ve olay anında işte olduğunu iddia etti, tutuklandı.
  • Köpek el konularak barınağa götürüldü, savcılık ifadelerinde Erol ve annesi, olayın bir tartışma sırasında gerçekleştiğini aktardı.

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde geçen pazar günü meydana gelen olayda Efe (1,5) ve Doğa Öztürk (5) kardeşlere, anneleri Belkız Öztürk ile eve girecekleri sırada apartmanda karşı komşularının beslediği pitbull cinsi köpek saldırdı.

Yüzünden yaralanan Efe ve göğsünden yaralanan Doğa, hastaneye kaldırıldı.

MİNİK EFE'NİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR 

Doğa tedavisinin ardından taburcu olurken, Efe’nin tedavisi ise hala sürüyor.

Olayın ardından köpeğini kaçırdığı iddia edilen Fatma Tuğçe Özbek Erol, jandarma tarafından yakalanıp, çıkarıldığı mahkemece 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak' suçundan tutuklandı.

Pitbull cinsi köpeği ise Etimesgut Belediyesi ekipleri tarafından el konularak barınağa götürüldü.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI 

Olayla ilgili savcılıkta alınan ifadeler ortaya çıktı.

Şüpheli Fatma Tuğçe Özbek Erol ifadesinde; köpeğin 7 yıldır kendisi ile birlikte yaşadığını, 4 yıldır da aynı binada oturduklarını söyledi.

'KORUMA İÇGÜDÜSÜYLE SALDIRDIĞINI' İDDİA ETTİ 

Olay saatinde işte olduğunu, köpeğin de evde annesi Ayşe Özbek ile birlikte bulunduğunu belirten Erol, annesi ile çocukların annesi Belkız Öztürk’ün apartmanda karşılaşarak tartıştıklarını ileri sürdü.

Erol, tartışma sırasında köpeğin koruma içgüdüsü ile aralık olan kapıdan dışarı çıkarak, önce Belkız Öztürk’ün üzerine gittiğini, daha sonra çocuklara saldırdığını, annesinin köpeği içeri alıp kendisine haber vermesi üzerine işten çıkıp eve döndüğünü iddia etti.

'KÖPEĞİN ÖLDÜRÜLMESİNDEN KORKTUM' DEDİ 

Erol, köpeğinin öldürülebileceğinden korkarak hayvanı Kahramankazan’da bulunan evlerine götürdüğünü, ardından da kolluk kuvvetlerine köpeğin yerini söyleyerek barınağa teslim ettiğini belirtti.

Şüphelinin annesi Ayşe Özbek de ifadesinde, Belkız Öztürk’e çocuklarının gürültü yaptığını ve bu nedenle taşınacaklarını söylediğini, Belkız Öztürk’ün de ‘Siz de evde köpek besliyorsunuz’ diyerek üstüne yürüdüğünü, bu esnada köpeğin içeriden çıkarak çocuklara saldırdığını iddia etti.