Bartın'da kardeş cinayeti! Ağabeyini öldüren oğlundan şikayetçi olan anne: Müebbet verilsin
DHA

Bartın'da bir kişi, tartıştığı ağabeyini av tüfeğiyle vurarak öldürdü..

Kardeş cinayetinde anne ise ağabeyini öldüren oğlundan şikayetçi.

9 Mart'ta Kurucaşile ilçesine bağlı Karaman köyünde meydana gelen olayda, Nuri ve Muharrem Kayık kardeşler arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesiyle Nuri Kayık, evdeki av tüfeğini alıp, ağabeyi Muharrem Kayık'ı göğsünden vurdu.

Muharrem Kayık hayatını kaybederken, Nuri Kayık ise jandarma tarafından gözaltına alınıp, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'nce Nuri Kayık hakkında, 'Kardeşe karşı öldürme' suçundan ‘Ağırlaştırılmış müebbet hapis’ istemiyle dava açıldı.

Davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Nuri Kayık ile şikayetçi olan anne Yurdanur Kayık, ağabey Tural Kayık, Muharrem Kayık’ın eşi Sibel Kayık ve taraf avukatları katıldı.

Anne: Müebbet verilsin, bana bakan yavrumu kaybettim

Duruşmada söz hakkı verilen anne Yurdanur Kayık, "Cezaevinde bulunan kişiden şikayetçiyim. Ona müebbet hapis cezası verilsin. Bana bakan yavrumu kaybettim. Davacıyım. Bu cezaevindeki kişi daha önce de cezaevinde yattı. Ölen oğlum Muharrem hep buna baktı. Muharrem benim yavrumdu, o bir başkaydı.” dedi.

"Kavgayı hep Nuri çıkartıyordu"

Sanık avukatının, “Rahmetli oğlunuzun, şu anda cezaevinde bulunan oğlunuzla bir kavgası oldu mu?” sorusuna ise Yurdanur Kayık, “Kavgayı hep Nuri çıkartıyordu. Muharrem’i sürekli tehdit ederdi. Muharrem hep bana, 'Onun evinin önünde bile hızlı hızlı geçiyorum muhatap olmamak için' derdi." diye konuştu.

"Ben annemin söylediklerini kabul etmiyorum, ağabeyimi çok seviyordum"

Mahkeme Başkanı, tutuklu sanık Nuri Kayık'a "Annenin söyledikleri hakkında ne diyeceksin?" diye sordu.

Sanık Kayık, şu ifadeleri kullandı:

Ben annemin söylediklerini kabul etmiyorum. Ben ağabeyimi çok seviyordum. Bunlar beni hep darbediyordu. Beni eve çağırıp darbedip, evden atıyorlardı. Benim mal mülkle işim olmaz. Hatta ben benim üzerimdeki bütün mal varlığımı ablama verdim. Ben ağabeyimi herkesten çok seviyordum. Ağabeyimi doldurup hep üzerime salıyorlardı.

Cezaevinden çıktından sonra güzel bir hayat kurmak istedim. Ben sürekli düzenli hayatım olsun diye sınavlara da giriyordum. Hatta olayın olduğu gece İş-Kur’dan beni aradılar. Ertesi gün işe başlayacaktım. Ama olmadı. Olaydan sonra ağabeyimin yanına gittim, ambulansı ben aradım. Söyleyeceklerim bu kadar.

Mahkeme heyeti, sanık Nuri Kayık’ın tutukluluk halinin devamına karar verip, diğer tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)