İHA

Sosyal medya hesapları üzerinden 1 Mart’ta “Akran zorbalığı, iki genç kavga ediyor. Aralarından biri silah çekiyor” şeklinde paylaşımı yapılan görüntü içeriği ile ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlileri harekete geçti.

Video içeriğinde, kendisine K. ismi ile seslenilen bir şahsın yine kendisi ile aynı yaş grubunda olan başka bir şahsı darbederek tehditlerde bulunduğu, K. isimli şahsın video devamında silah doğrultarak saldırmaya devam ettiği tespit edildi.

Kavgaya karışanlar tespit edildi

Şüpheli şahsın Maltepe ilçesi Esenkent Mahallesinde ikamet eden 19 yaşındaki K.A. isimli şahıs olduğu, video içeriğinde darba uğrayan şahsın da 17 yaşındaki E.E.E. isimli şahıs olduğu belirlendi.

Videonun kurgu olarak çekildiğini öne sürdü

E.E.E. isimli çocuk şahsın ebeveyni ile irtibata geçildiği, çocuk şahıs ile yapılan görüşmede, videonun 2020 yılında kurgu olarak çekildiği video içeriğinde kullandıkları silahın ise çakmak olarak kullanılan bir oyuncak olduğu belirtildi.

Dosya adli makamlara gönderildi

Yaşı küçük şahsın babasının, K.A. hakkında şikayetçi olmadığı, “Kasten Yaralama” ve “Silahlı Tehdit” suçundan düzenlenen dosyanın adli makamlara gönderildiği kaydedildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)