Van'da 296 yerleşim yeri ulaşıma kapandı

Van'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 296 yerleşim yeri ile ulaşım sağlanamıyor. 2 ilçede tüm okullarda, 2 ilçede ise taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda bugün için eğitime ara verildi.

  • Van'daki yoğun kar yağışı nedeniyle 296 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor.
  • Çatak ve Bahçesaray ilçelerinde tüm okullarda, Muradiye ve Başkale ilçelerinde ise taşımalı eğitimde eğitime ara verildi.
  • Karla mücadele ekipleri yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Van'da dün gece kar yağışı etkili oldu.

Kar yağışı nedeniyle kentte 127 mahalle ve 169 mezra ile ulaşım sağlanamıyor.

Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, kapanan yolların açılması için yoğun bir çalışma yürütüyor.

Kar kalınlığı bazı ilçelerde 50 santimetreye kadar ulaşırken, yüksek kesimlerde ise 1 metreyi geçti.

BAZI OKULLARDA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Kar, buzlanma ve çığ riski nedeniyle Van'ın Çatak, Bahçesaray ilçelerinde tüm okullarda, Muradiye ve Başkale ilçelerinde ise taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda bugün için eğitime ara verildi.

Bu arada çığ riskinin bulunduğu Van-Çatak kara yolunda araç geçişlerine 08.00 ile 17.30 arasında izin veriliyor.