Almanya'da yılbaşı hazırlıkları: Teröre karşı bloklar
ensonhaber.com

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen yeni yıl eğlenceleri için hazırlık, tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle Avrupa'da gerçekleştirilen bu hummalı çalışma, diğer yandan güvenlik endişelerini de beraberinde getiriyor.

Geçtiğimiz yıllarda terör eylemleri ile sarsılan Avrupa, beton bloklu önlemlerle olası saldırıları caydırmaya, etkisiz kılmaya çalışıyor.

Almanya'da yılbaşı hazırlıkları: Teröre karşı bloklarREUTERS/Wolfgang Rattay (Leipzig'de anti-terör blokları)

LEIPZIG'DE BETON BLOKLAR

Almanya'da geçtiğimiz yıllarda araçlı eylemler ile saldırı gerçekleştiren DEAŞ'a karşı önlemler alan Leipzig Belediyesi, kentin kalabalık yerlerini, Christmas çarşılarının bulunduğu meydanları beton bloklar ile ördü.

Almanya'da yılbaşı hazırlıkları: Teröre karşı bloklarREUTERS/Michael Dalder (Münih'te anti-terör hazırlıkları)

Devasa bloklar, vinçler yardımıyla olası eylem yerlerine yerleştirilirken, bu durumun halk tarafından memnuniyetle karşılanmadığı da gözler önüne serildi.

"TEŞEKKÜRLER MERKEL"

Leipzig meydanlarına yerleştirilen beton blokların bazılarının üzerinde özellikle Başbakan Merkel'i ilgilendiren sitemler yer alıyor.

Almanya'da yılbaşı hazırlıkları: Teröre karşı bloklarREUTERS/Wolfgang Rattay (Teşekkürler Merkel yazılı beton bloklar)

Beton bloklar ile bir Orta Doğu ülkesinden farksız görünen Avrupa'nın göbeği bu durumdan oldukça şikayetçi. Muhalefetin, bazı blokların üzerinde "Bu kadarı yeter" manasına gelen "Teşekkürler Merkel" sözünün grafiti ile yazıldığı görüntülendi.Almanya'da yılbaşı hazırlıkları: Teröre karşı bloklar

ALMANYA'DA TERÖR ALARMI

Christmas'ın yaklaşması ile alarma geçen Almanya yönetimi, Berlin, Münih ve bir çok kentte beton bloklu önlemler almaya başlamış, azınlıkların yaşadığı bölgelere polis baskınları gerçekleşmişti.

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan araçlı ve bombalı saldırılar nedeniyle Almanya, her yaklaşan yeni yılda diken üstünde oluyor.

Almanya'da yılbaşı hazırlıkları: Teröre karşı bloklar