Apple Store'dan nasıl randevu alınır

apple

Apple'ın Türkiye'deki kullanımının artması mağazalardaki yoğunluğu da artırıyor. Apple'ın Türkiye'de Zorlu Center'da ve Akasya AVM'de bulunan iki Apple Store mağazasından randevu almak oldukça güç hale geldi.

Apple marka cihazlarınızda oluşan bir sorun için garanti devam ediyorsa Apple Store'lardan randevu alarak garanti kapsamında işlem yapma imkanı buluyorsunuz.

ADIM ADIM RANDEVU

Apple Store'dan randevu almak için öncelikle Apple'ın resmi sitesine giriyorsunuz. Apple'ın sitesinde Genius Bar seçeneğinden rezarvasyon yaptırın linkine tıklayarak yeni bir menüye geliyorsunuz.

Apple Store'dan nasıl randevu alınır

Yeni geldiğiniz menüde işlem yapmak istediğiniz mağazayı seçip daha sonra mağazada yapacağınız işlemi seçiyorsunuz. Mağazada yapacağınız işlem cihazlarınızla ilgili bir bilgi anlatımı ise Workshop, cihazınızda bir problem varsa, bir değişim vs. gerekiyorsa Genius Bar'ı seçerek sonraki işleme geçiyorsunuz.

Apple Store'dan nasıl randevu alınır

Sonraki işlemde Apple kimliğiniz ve şifrenizi girerek randevu almanız gereken sisteme giriş yapıyorsunuz.

Sistemde karşınıza gelen takvimden size uygun olan randevu saatini ve gününü seçerek işleminizi tamamlıyorsunuz.

Apple Store'dan nasıl randevu alınır

KOLAYCA RANDEVU ALABİLMEK İÇİN

Genelde yoğunluk nedeniyle Apple Store'ların randevu sisteminden randevu alabilmek oldukça zor hale geliyor. Ancak randevu alabilmenin de bazı incelikleri var.

RANDEVU İÇİN GECE 12'Yİ BEKLEYİN

Sistem kendini gece saat tam 12'de yeniliyor. Randevu sistemine saat tam 00:00'da girip randevu almayı denerseniz randevu aldığınız günden tam 7 gün sonraya bir randevu almayı başarabilirsiniz.

AKASYA AVM İYİ BİR SEÇİM

Randevu alabilmek için geceyi beklesenizde bazen 1 dakika ile bile randevu alma imkanı bulamıyorsunuz. Bunun için randevu alırken yeni açılan Akasya AVM'yi seçmeniz sizi daha şanslı kılacaktır.

2-3 KİŞİ DENEYİN

Randevu sistemine girdiğinizde tek başınıza almak yerine 2-3 kişi aynı anda randevu almaya çalışırsanız şansınız yine daha da artacaktır. Güvenebileceğiniz 2 arkadaşınıza Apple kimliğinizi vererek Apple Store'dan en azından istediğiniz zaman diliminde randevu alabilirsiniz.

ANINDA SIFIR TELEFON

Randevunuzu aldıktan sonra telefonunuzda eğer bir sorun varsa ve bu kullanıcı kaynaklı bir sorun değilse Apple, arızalı telefonu alarak anında size telefonun yenisini veriyor.