Tansiyonu yok sayan bitki: Günde 3 kez tüketin, ne düşüyor ne de yükseliyor
ensonhaber.com

Günlük hayatta karşımıza çıkan stres, hızlı yaşam tarzı ve birçok faktör, maalesef tansiyonumuzu olumsuz etkileyebiliyor.

Yüksek tansiyon, adeta sessizce yaklaşan bir tehlike gibi, birçok kişinin farkında olmadan hayatımıza sızabiliyor. Ancak merak etmeyin, çözüm çok yakın!

Doğanın bize sunduğu mucizevi otlar, birçok derde deva oluyor. Artık ilaçlara bağlı yaşamak yerine, doğal yöntemler araştırılıyor.

Bu ot da onlardan biri. Özellikle tansiyon hastasıysanız günde 3 kez düzenli olarak bu otu tüketince tansiyonunuz sabitlenecek.

Hem düşük tansiyon hem de yüksek tansiyon hastaları sizler için tarifi verdik:

Tansiyon düzenleyici mucizevi bitki

Sağlık konusunda doğadan gelen çözümler her zaman ilgi çekici olmuştur. Bu kez dikkatleri üzerine çeken bitki, Gökçe otu!

Yüksek tansiyonun düşürülmesinden kalp ritmini hızlandırmaya kadar birçok faydası olduğu bilinen bu bitki, son zamanlarda sağlık alanında popülerlik kazanmış durumda.

Gökçe otu, sadece yüksek tansiyonu düşürmekle kalmıyor, aynı zamanda damar sertliğini önlemeye, sara ve akciğer kanamalarını durdurmaya, spazmları çözmeye ve sindirimi kolaylaştırmaya da yardımcı oluyor.

Ancak, her şeyde olduğu gibi, aşırı tüketiminden kaçınılması gerekiyor. Zira aşırı tüketildiğinde zararlı olabileceği uyarısı yapılıyor. Bilinç kaybına, kas güçsüzlüğüne ve ishale neden olabilir.

Nasıl tüketilir?

Bir bardak sıcak suya 1-2 tatlı kaşığı kuru yaprak ve filiz ekleyip 10-15 dakika bekletilen çay, günde üç defa tüketilebilir.

Ancak dikkat! Ökseotu meyvelerinden uzak durulması gerektiğini unutmayın.