Allan Arbus kimdir

Allan Arbus kimdir

Amerikalı ünlü oyuncu Allan Franklin Arbus, Yahudi bir ailenin çocuğuydu. Borsacı Harry Arbus ve ev hanımı Rose Goldberg'in oğluydu. Bronx'taki DeWitt Clinton High School'dan atılma olayından sonra oyuncu olarak ilk deneyimini bir öğrenci rolünü oynayarak yaşadı.

Allan Arbus, aynı zamanda bir müzik aşığıydı. Allen Arbus, ünlü jaz ustası Benny Goodman'ın kayıtlarında klarnet çalarak yer aldı.

1940'lı yıllarda, Arbus Amerika Birleşik Devletleri Ordusu için bir fotoğrafçı oldu. Askerlik görevini tamamladıktan sonra ilk eşi fotoğrafçı Diane Arbus'la 1941 yılında evlendi. Evlendikten sonra 1946 yılında Manhattan'da bir reklam firmasında fotoğrafçı olarak işe başladı. Allen Arbus öncelikle Glamour, Seventeen, Vogue, Harper's Bazaar gibi dünyaca ünlü magazin dergilerinde reklam fotoğraçısı olarak ünlendi.

M.A.S.H DİZİSİ

İlk eşi olan Diena'dan boşanmasının ardından işini de bırakan Arbus, fotoğraf çekmeyi geride bırakarak oyunculuk alanında yeni bir kariyer yapmaya karar verdi. İlk oyunculuğunu kendisi gibi Amerikalı aktör, yönetmen Robert Downey Sr.'ün verdiği başrol ile Greaser's Palace (Gresör'ün Sarayı) adlı filmde oynadı. 1972'de Ünlü M.A.S.H dizisiyle yıldızı parlayan Arbus, bu diziyle adeta kariyerinin zirvesini gördü denilebilir. Ve M.A.S.H filminden sonra 70'den fazla TV şovları ve filmler ortaya çıktı.