Çanakkale Boğazı'nda kaçak operasyonu
AA

Akşam saatlerinde Çanakkale Boğazı'nda hareketli anlar yaşandı. İstanbul'dan kalkan ve "kaçak göçmen" taşıdığı ihbar edilen Türk bandıralı yük gemisine sahil güvenlik ekipleri, Marmara Denizi'nin Çanakkale Boğazı girişinde operasyon düzenledi.

Çanakkale Boğazı'nda kaçak operasyonu

TÜM UYARILARA RAĞMEN DURMADI

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar yaptığı açıklamada, "Gemi yapılan tüm uyarılara rağmen durmadı. Sahil güvenlik ekiplerimiz gemiyi uyarılarla durdurmaya çalıştı ama buna karşılık verilmedi. Gemi, şu anda Çanakkale Boğazı sınırlarına girmiş durumda. Gemiye halat atma yöntemi denendi. Buna rağmen gemi yine durdurulamadı. Bizim burada amacımız gemideki insanlara zarar gelmemesi yönündeydi" dedi.

Çanakkale Boğazı'nda kaçak operasyonu

MAKİNELERİNE ATEŞ EDİLEREK DURDURULDU

Çınar, daha sonra geminin makinelerine ateş edilerek durdurulduğunu belirterek, "Bu sırada dümenin kilitlenmesi nedeniyle gemi tamamen durdu. İlk belirlemelere göre, tabi tam sayım yapılmamış ancak 400'e yakın Suriye uyruklu kaçak olduğu tahmin ediliyor. Herhangi bir direniş yok, can kaybı ve yaralı da bulunmuyor" dedi.

Çanakkale Boğazı'nda kaçak operasyonu

KAÇAKLAR TAHLİYE EDİLDİ

Sahil güvenlik ekiplerinin operasyonunun ardından, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait "Kurtarma 10" römorkörünce çekilerek Gelibolu İskelesi'ne yanaştırılan gemideki kaçaklar, geniş güvenlik önlemleri alınarak askeri ve sivil minibüslere bindirilip Gelibolu Spor Salonu'na götürüldü.

Çanakkale Boğazı'nda kaçak operasyonu

337 KAÇAK ELE GEÇİRİLDİ 5 KiŞİYE GÖZALTI

Çoğunluğu Suriye uyruklu olduğu bildirilen 85'i çocuk, 68'i kadın 337 kaçağın sağlık kontrolleri tamamlandıktan sonra ifadelerine başvurulacak.

Geminin mürettebatı Y.Y. ve N.K. ile kaçışı organize ettiği ileri sürülen yabancı uyruklu 3 kişi gözaltına alındı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)