Demirtaş'ın eylemleri durdurun çağrısına PKK'dan yanıt
ensonhaber.com

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş önceki gün İzmir'de yaptığı konuşmada silahların susması gerektiğine yöneilk bir açıklama yapmış ve PKK'ya "Ama'sız, hemen silahlı eylemlerine son vermeliler" çağrısı yapmıştı.

Demirtaş'ın bu çağrısına PKK'nın Kandil'deki yöneticisi Cemil Bayık'tan yanıt geldi.

"TEK TARAFLI SİLAHLARIN SUSMASI OLMAYACAK"

Cemil Bayık, Almanya gazetesi Welt am Sonntag'a konuşta ve şunları söyledi:

"Sadece o çağrı yapmadı. Bu çağrıyı biz değerli buluyoruz. Bize göre ne Türkiye ne de biz bu sorunu silahla çözebiliriz. Sekiz kez tek taraflı olarak ateşkes çağrısı yaptık. Son seferinde ise güçlerimizi çekmeye başladık. Ancak Türkiye önce her şeyi erteledi, ardından inkâr etti. Artık tek taraflı silahların susması olmayacak"

ATEŞKES ŞARTLARINI AÇIKLADI

Tek taraflı ateşkes olmayacağını söyleyen Bayık, bunun için şartlarını ise şöyle sıraladı: "Devlet de resmi olarak ateşkes ilan etmeli. İki tarafta da ateşkesi gözleyen izleme komitesi oluşturulmalı. Müzakereler özgür ve eşit şartlarda sürdürülmeli ve önder Apo müzakere başı olarak kabul edilmeli. Arabuluculuk yapan üçüncü bir taraf lazım. Bütün operasyonlar durdurulmalı, son dönemde gözaltına alınanlar serbest bırakılmalı. Yoksa Türkiye’nin yarın tekrar her şeyi inkâr etmeyeceğine nasıl güvenelim?"

Demirtaş'ın eylemleri durdurun çağrısına PKK'dan yanıt