Yabancı basında günün manşetleri
ensonhaber.com

İNGİLTERE – THE TIMES

The Times, İngiltere Parlamentosu'nda yapılan oylamada Başbakan Theresa May hükümetinin 306'ya karşı 325 oyla güvenoyu almasının ardından İşçi Partisi lideri Corbyn’in, oylama sonrası May ile görüşmek için öncelikle İngiltere'nin AB'den anlaşma olmadan ayrılması ihtimalinin dışlanmasını şart koştuğu ifadelerini manşete taşıdı.

Yabancı basında günün manşetleri

İNGİLTERE – THE GUARDIAN

İngiliz gazete, May'in güvenoylamasını kazanmasının ardından diğer partilere Brexit konusunda izlenecek yöntem için görüşmeler yapmayı teklif ettiğini, ancak hem kendi partisinde hem de muhalefet nezdinde işinin zor olduğunu dile getirdi.

Yabancı basında günün manşetleri

İNGİLTERE – THE DAILY TELEGRAPH

Yapılan güvenoyu yoklaması sonrası, Jeremy Corbyn’in, başbakan ile masaya oturmayacağını söylemesi ve May’in Corbyn’e uzlaşı mesajları göndermesini ana sayfaya taşıyan Daily Telegraph, Maliye Bakanı Philip Hammond’ın Avrupa Birliği'nden ayrılma sürecini belirleyen Madde 50'nin ertelenmesi için bir önerge hazırladığı ve iş dünyası liderleriyle görüşmelere başladığını da gündeme getirdi.

Yabancı basında günün manşetleri

ABD – THE WALL STREET JOURNAL

Suriye'nin Münbiç kentinde, DEAŞ’ın üstlendiği, Amerikan askerlerinin hedef alındığı bombalı intihar saldırısı, WSJ manşetinde yer aldı.

Yabancı basında günün manşetleri

ABD – THE NEW YORK TIMES

NYT da İngiltere’deki oylamayı manşetine taşıdı. Gazete, oylamayı, hükümetin Brexit sürecinde içinde bulunduğu zor duruma rağmen Parlamento’nun onayından geçtiği açısıyla yorumladı. Ana sayfadan verilen bir diğer başlık ise, dün Münbiç’te Amerikan askerlerinin öldüğü ve Deaş’ın üstlendiği intihar saldırısı oldu.

Yabancı basında günün manşetleri

FRANSA – LA CROIX

Fransız gazete, İngiltere’deki güvenoylaması sonucu May’in Parlamento’nun onayıyla görevde kalması ve Brexit sürecinde gerçekleşebilecek olası senaryoları ana sayfadan verdi.

Yabancı basında günün manşetleri

İRAN – IRAN DAILY

İranlı gazete, ülkenin Basra Körfezi’nde yakıt ikmal terminalai açma sinyallerini ana sayfadan paylaştı. Gazetenin gündemindeki diğer konu ise, İngiltere Başbakanı Theresa May’in Parlamento oylaması sonucu yaptığı “29 Mart’ta AB’den ayrılıyoruz” açıklaması oldu.

Yabancı basında günün manşetleri