Birleşik Arap Emirlikleri: Katar uçaklarımızı taciz etti
AA

BAE haber ajansı WAM'ın, Sivil Havacılık Genel Müdürü Seyf es-Suveydi'nin açıklamalarına dayandırdığı haberde, "Bahreyn radarları, Katar askeri uçaklarının BAE'ye ait sivil uçakları taciz ettiğini tespit etmiştir. Masum insanların hayatını tehlikeye atan bu taciz, uçaktaki mürettebat ve yolcular tarafından da görülmüştür." ifadesine yer verildi.

Birleşik Arap Emirlikleri: Katar uçaklarımızı taciz etti

Uçaklarda farklı uyruklardan 277 yolcu bulunduğu kaydedilen açıklamada, tacizin Uluslararası Manama Havaalanı'na inişe az bir zaman kala gerçekleştiği, uçakların tüm uçuş izinlerinin alındığı ve bunun Katar tarafından da bilindiği ileri sürüldü.

BAHREYN'DEN AÇIKLAMA

Bahreyn Ulaştırma ve İletişim Bakanlığına bağlı Sivil Havacılık İdaresi, Katar askeri uçaklarının Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ait iki sivil uçağı taciz ettiği iddialarına ilişkin, uluslararası makamlar nezdinde gerekli işlemlerin yapılacağını bildirdi.

Bahreyn haber ajansı BNA'nın Sivil Havacılık İdaresinin açıklamasına dayandırdığı haberde, dün yerel saatle 09.35'te iki Katar askeri uçağının BAE Havayollarına ait bir uçağı taciz ettiği öne sürüldü.

Haberde, Uluslararası Bahreyn Havaalanı'na gitmek üzere Uluslararası Dubai Havaalanı'ndan havalanan Boeing 777 tipi EK837 sefer sayılı BAE uçağına yaklaşık 2 mil yaklaşan Katar askeri uçağının yolcular ile mürettebatın hayatını tehlikeye attığı savunuldu. Bu nedenle Bahreyn hava trafik kontrolörlerinin olaya derhal müdahale ederek gerekli önlemleri almak zorunda kaldığı aktarıldı ancak alınan tedbirlerle ilgili bilgi verilmedi.

Benzer bir olayın da Uluslararası Abu Dabi Havaalanı'ndan Uluslararası Bahreyn Havaalanı'na doğru giden EY23B sefer sayılı BAE uçağında yaşandığı ileri sürülerek, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi. Söz konusu tacizin ne zaman gerçekleştiğiyle ilgili bilgi paylaşılmadı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)