Kaddafi: Trablus'tayım Venezuela'da değil

Kaddafi: Trablus'tayım Venezuela'da değil

Kaddafi'nin Venezuela'ya kaçtığı iddia edilmişti. Yaklaşık 42 yıllık iktidarına karşı başlayan isyan sonrası ilk kez Libya Devlet Televizyonu'nda görülen Kaddafi, başkent Trablus'ta olduğunu söyledi. Kaddafi, "Memnunum. Çünkü bu akşam Yeşil Meydan'da gençlerin önünde konuşuyordum. Fakat yağmur yağdı. Allah'a şükür bereket yağıyor. Bazıları için şuna açıklık getirmek istiyorum: Ben Trablus'tayım. Venezuela'da değil. Bu kanallara inanmayın. Onlar köpek. Hoşçakalın" dedi.

İşte Libya lideri Kaddafi'nin 20 saniyelik o konuşması

20 SANİYELİK KONUŞMA

Konuşma, yaklaşık 20 saniye sürdü. Muammer Kaddafi, 60'lı yıllardan kalma görülen küçük bir İtalyan otomobilinin koltuğunda elinde beyaz bir şemsiyeyle görüldü. Libya'nın başkenti Trablus'ta iki gündür yağmur yağıyor. Kaddafi, başkentte olduğunu kanıtlamak için böylesi bir yol seçmişe benziyor. Libya Cumhurbaşkanı'nın açıklaması, Devlet Televizyonu'nda yerel saatle gece ikide yayımlandı.

ESKİ İNGİLİZ DIŞİŞLERİ BAKANI: AKLİ DENGESİ BOZUK

Muammer Kaddafi'nin konuşmasını BBC'ye yorumlayan, İngiltere'nin eski dışişleri bakanlarından Lord Owen, Libya liderinin akli dengesinin bozuk olduğunu söyledi. Lord Owen, Libya'daki gelişmelerin dünya barışı için de doğrudan tehdit oluşturduğunu belirtti.