Minneapolis'te sokağa çıkma yasağı
AA

ABD'nin Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis kentinde, 4 gün önce gözaltına alınan siyahi George Floyd'un, polis tarafından boğularak öldürülmesinin ardından başlayan protestolar, şiddet olaylarına dönüştü.

Olayların önüne geçilemeyince Belediye Başkanı Jacob Frey, kente sevk edilen eyalet muhafızları ve polis ekiplerinin kontrolünde, sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Minneapolis'te sokağa çıkma yasağı

HALKA AÇIK YERLERDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Belediye Başkanlığı ofisinden yayınlanan duyuruda, ''Ben Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Frey. Bu acil durum yönetmeliği uyarınca, aşağıda belirtilen saatlerde, sokak ve caddeler dahil olmak kaydı ile tüm halka açık yerlerde sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir.'' ifadelerine yer verildi.

Minneapolis'te sokağa çıkma yasağı

CUMA VE CUMARTESİ GÜNLERİ UYGULANACAK

Frey, cuma ve cumartesi günleri akşam 20.00'den sabah 06.00’ya kadar uygulanacak sokağa çıkma yasağına, güvenliğin sağlanması ve gece karanlığından istifade edilerek gerçekleştirilen kundaklama ve yağma hadiselerinin önüne geçilmesi için herkesin uyması çağrısı yaptı.

Açıklamada ayrıca, "Tüm kolluk kuvvetleri, itfaiyeciler, tıbbi personel ve Ulusal Muhafız Birliği gibi görevliler, sokağa çıkma yasağından muaftır.'' bilgisi de yer aldı.

Minneapolis'te sokağa çıkma yasağı

ST.PAUL'DA DA YASAK UYGULANACAK

Öte yandan, protestoların yaşandığı Minnesota eyaletinin Saint Paul kentinde de sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyuruldu.

Minneapolis'te sokağa çıkma yasağı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)