Durmuş Yılmaz: Öcalan 5 vakit namaz kılardı

Durmuş Yılmaz: Öcalan 5 vakit namaz kılardı

Bülent Arınç'ın Öcalan'ın lise yıllarından arkadaşları olarak Durmuş Yılmaz ve Yakup İnce'yi göstermesiyle gözler bu iki isme çevrilmişti. Hürriyet yazarlarından Taha Akyol, şimdilerde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan Durmuş Yılmaz'a Öcalan'ın o günlerini sordu.

5 VAKİT NAMAZ KILAN APO

Durmuş Yılmaz Akyol'a yaptığı açıklamada Ankara'da bulunan Tapu Kadastro Meslek Lisesi'nde 3. sınıfta okurken, Öcalan'ın ise 1. sınıf öğrencisi olduğunu kaydetti. 5 vakit namaz kılan 5-6 kişilik bir öğrenci grubunun bulunduğunu açıklayan Yılmaz, Öcalan'ın da bunlardan biri olduğunu söyledi.

"BU O İMİŞ"

Yılmaz, okul bittikten sonra aralarındaki iletişimin kesildiğini bildirirken, Öcalan'ın okuldan sonra siyasala gittiğini ve yıllar sonra PKK sebebiyle ismi ortaya çıkınca "Aa bu o imiş" diye hatırladıklarını söyledi.

Merkez Bankası'nda başkanlık yapan ve şimdilerde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan Durmuş Yılmaz'ın Taha Akyol'a açıklamaları şöyle;

"MÜTEVAZI, PASİF BİR ÖĞRENCİYDİ"

"Evet dindar biriydi. Namazını kılardı. Hemen hepimiz gibi Anadolu'dan, köyden büyük şehre gelmiş bir öğrenciydi. Mütevazı, çekingen biriydi. Hatta pasif diyebilirim."