Ortaöğretim KPSS yapıldı

Bugün yapılan Ortaöğretim mezunlarına yönelik yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sınavında; adaylar heyecan yaşarken, kimliğini unutan ya da kimlik yerine sürücü belgesi ile gelenlerin görüntüleri de kameralara yansıdı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenen KPSS  Ortaöğretim, 81 ilde ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da toplam 208 sınav merkezinde uygulandı.

120 soruya 130 dakika

2022-KPSS Ortaöğretim sınavında, adaylara "genel yetenek" ve "genel kültür" testlerinden oluşan 120 soruyu yanıtlamaları için 130 dakika süre verildi. Sınav saat 12.25'de bitti.

1 milyon 180 bin 345 aday katıldı

KPSS Ortaöğretim, 81 ilde ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da 1 milyon 180 bin 345 adayın katılımıyla düzenlendi.

KPSS'de sınava yetişme telaşı VİDEO

Zonguldak

Geç kalma ya da kimlik unutma vakaları bitmiyor

Lise mezunu adayların kamu personeli olma hayaliyle girdikleri sınava günler kala adaylar geç kalmamaları için defalarca uyarılıyor. Buna rağmen her sınav öncesi geç kalan, sınav alanına geldiği halde dalgınlıkla sınav zamanını kaçıran ya da kimlik ve giriş belgelerini unutan adayların oluşturduğu manzaralar tükenmiyor.

Zonguldak

Zonguldak'ta KPSS öncesi bazı adaylar zamanla yarıştı

Zonguldak'ta KPSS Ortaöğretim Sınavı'nda kimliğini unutan adayların imdadına polis yetişti. Polis ekipleri kimliğini unutan adayları sınav salonlarına yetiştirdi.

Geçici kimlik çıkartılan adaylar, dakikalarla yarışıp sınav salonuna koştu.

Zonguldak

Polis ekipleri kimliğini unutanlara yardım etti

Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sınavların yapılacağı güzergahlar üzerinde adayların yardım talebi ihtimaline karşı hazır bekledi. Polis ekipleri eşliğinde valilik binasına gelen adaylar, Nüfus Müdürlüğü'nden çıkarttıkları geçici kimlikle yeniden sınava girecekleri salonlara koştu.

Niğde

Niğde'de kimliğini unutan adayın yardımına polis yetişti

İHA'nın haberine göre, Niğde’de KPSS Ortaöğretim Sınavı öncesi kimliğini evde unutan adayın imdadına motorlu trafik polisleri yetişti.

KPSS Ortaöğretim Sınavı'na girmek için Ömer Halisdemir Üniversitesi Kampüsü'ne gelen bir aday, kimliğini yanına almadığını fark edince polislerden yardım istedi.

Polis motosikleti ile Aşağı Kayabaşı Mahallesi’ndeki evine götürülen aday, kimliğini aldıktan sonra ekipler tarafından sınava yetiştirildi. Sınava yetişen genç polislere teşekkür etti.

Sivas

Sivas’ta bir adayın kartları karıştırması 2 yılına mal oldu

Sivas’ta bir aday, KPSS'ye kimlik yerine sürücü belgesiyle gelince sınava giremedi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi B binasında sınava girecek bir aday kimlik kartı yerine sürücü belgesiyle gelince sınav salonuna alınmadı.

Sivas

“Kimliği almak için koştum ama yetişemedim”

Hasan Hüseyin Koç, kimlik yerine yanlışlıkla sürücü belgesini yanına aldığını belirerek, “Kimlik yerine sürücü belgesini getirmişim. Arabanın anahtarını da bir yere bırakmamız gerekiyor. Ben de kimliği almak için koştum ama yetişemedim. Sınav salonuna geldim, kimlik yerine başka kartla geldiğim için beni almadılar. O yüzden giremedim sınava. Yapacak bir şey yok, 2 senede bir oluyor.” dedi.

Kırıkkale

Kırıkkale’de KPSS’yi saniyelerle kaçırdı

Kırıkkale’de 19 yaşındaki genç, sınav merkezini bulmakta güçlük çekince KPSS’yi saniyelerle kaçırdı. Kırıkkale Üniversitesine gelen Samet Kaplan , yönlendirici levhaların olmamasını ifade ederek, sınav merkezini bulmakta güçlük çektiğini söyledi.

Kaplan, saat 10.00’da kapıların kapanmasıyla da aylarca çalıştığı KPSS’yi 10 saniye süreyle sınava giremediğini aktardı.

Kırıkkale

"Sadece 10 saniyeyle içeri alınmadım"

Kaplan, "Biz sol tarafa girdik araba çekeceğimiz yeri servisle kapatmışlar. Biz araba çekecek yer bulamadık. Burada bir tane abi vardı onunla da tartışmaya girdik. Hiçbir bilgilendirme tabelası yok. Ben buraya geldiğimde köşeden döndüğümde kapılar kapandı. Sadece 10 saniyeyle içeri alınmadım. Yönlendirici tabelanın olmaması. Buradan giriş olduğunu bilseydim rahat bir şekilde sınavıma giriş yapabilirdim. Güvenlik 'sadece soldan' dedi. Başka da kimse beni yönlendirmediği için yani sınava giriş yapamadım." diye konuştu.

sınav

KPSS Ortaöğretim oturumu başladı ViDEO

Sınav alanlarında 168 bin 656 görevli bulundu

Bu yıl ilk defa 20 ilçede KPSS Ortaöğretim gerçekleştiriliyor. 208 sınav merkezinde, 3 bin 460 bina ve 59 bin 770 salonda uygulanan sınavda, emniyet görevlisi dahil 168 bin 656 sınav görevlisi yer aldı.

KPSS

(Ankara)

KPSS

(Ankara)

10.00'dan sonra salona öğrenci alınmadı

Sınav, saat 10.15'te başladı. Adaylar saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmadı.

KPSS

Adayların belgeleri kontrol edildi

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversite'sinde sınava giren adaylar, kimlik ve giriş belgeleri kontrol edilerek salonlara alındı.

KPSS

(Sivas)

Sivas'ta adaylar içeride ter dökerken yakınları dışarıda bekledi

KPSS ortaöğretim oturumunda her zaman görmeye alışkın olduğumuz manzaralar devam etti. Sivas'ta adaylar, Cumhuriyet Üniversitesi kampüsünde belirlenen fakültelerde sınava girdi.

KPSS

(Sivas)

Yozgat

Yozgat'ta Merkez Ortaokulu'nda sınava giren adayların kimlik ve giriş belgeleri kontrol edildi.

KPSS

(Ankara)

KPSS

(Ankara)

Yozgat

Kırıkkale'de Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi'nde sınava giren adaylar, kimlik ve giriş belgeleri kontrol edilerek salonlara alındı.

Kırşehir

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde sınava giren adaylar, kimlik ve giriş belgeleri kontrol edilerek salonlara alındı.

Kırşehir

(Kırşehir)

Sivas

(Sivas)

sınav

(Sivas)

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim oturumu Ankara'da başladı. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversite'sinde sınava giren adaylar, kimlik ve giriş belgeleri kontrol edilerek salonlara alındı