ensonhaber.com

Çalışma Meclisi, 5 yıl aradan sonra Ankara'da toplandı.

Çalışmanın başlığı "Türkiye Yüzyılı’nda Çalışma Hayatı, Emeğin, Sendikal Örgütlenmenin ve İstihdamın Geleceği" olarak belirlendi.

13’üncü Çalışma Meclisi, iki günde toplam 4 panel yaparak çalışma hayatı ile ilgili önemli konuları ele alacak.

İki gün sürecek organizasyonda, "Çalışma hayatında insana yakışır iş", "Yeşil ve dijital dönüşümün iş gücü piyasalarına etkileri ve adil çözüm", "Sendikal örgütlenmede yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri" ile "Toplu sözleşme sürecinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri" oturumları düzenlenecek.

"İş gücünde yeni modellerin geliştirilmesi kaçınılmaz"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, açılışta yaptığı konuşmasında, değişen iş gücünde yeni modellerin geliştirilmesinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Hem dünyada hem de bölgemizde, jeopolitik gerilimler ve ekonomik dalgalanmalar yaşanıyor. Bunlara ilaveten, pandemi gibi salgın hastalıklar, doğal afetler, göç hareketleri, savaşlar, su, gıda ve enerji krizleri; ne yazık ki beraberinde yeni riskler ve belirsizlikler getiriyor. Türkiye olarak, bu belirsizliklerin getireceği her türlü riske karşı alınacak tedbirlere yönelik dikkatli bir şekilde çalışıyoruz.

"Daha kapsayıcı bir sosyo-ekonomik kalkınmayı sağlayacak politikaları uygulamaya devam ediyoruz"

Bakanlık olarak, küresel riskleri analiz ederek ve ülkemizin yapısal dinamiklerini dikkate alarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çizdiği Türkiye Yüzyılı vizyonu ile daha güçlü, daha kapsayıcı ve sürdürülebilir bir sosyo-ekonomik kalkınmayı sağlayacak politikaları uygulamaya devam ediyoruz.

İstihdamın geliştirilmesi için sadece işsizlik verilerine odaklanmak yeterli değildir. Aynı zamanda kaliteli ve sürdürülebilir işlerin oluşturulmasını hedefliyoruz. Bugün burada geleceğe dair ortak bir vizyon oluşturmak için bir araya geldik. Deneyimlerin paylaşılması ve çözüm önerilerinin sunulması için bir araya geldik.

Meclis'in ilk oturumu tamamlandı

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajla Çalışma Meclisi'ne dair şu bilgileri aktardı:

'Türkiye Yüzyılında Çalışma Hayatı: Emeğin, Sendikal Örgütlenmenin ve İstihdamın Geleceği' temasıyla işçi, kamu görevlileri ve işveren sendika konfederasyonlarımız, oda ve borsa birliklerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve akademisyenlerimiz ile ilk oturumumuzda bir araya geldik.

"Ülkemizin çalışma hayatının geleceği ele alınıyor"

Çalışma hayatı üzerine en geniş kapsamlı istişare yapılarından olan meclisimizde, ülkemizin çalışma hayatının geleceğini ele alacağız. Türkiye Yüzyılı’nın ilk Çalışma Meclisi’ni paydaşlarımızla sosyal diyalog zemininde gerçekleştirecek, öneri ve fikirleri dinleyeceğiz.