THY Yeni Basın Müşaviri Yahya Üstün oldu
AA

THY Yeni Basın Müşaviri Yahya Üstün oldu

Türk Hava Yolları'nda uzun yıllardır Basın Müşavirliği görevinde bulunan Dr. Ali Genç istifa etti.

İSTİFASINI TWİTTER'DAN DUYURDU

Genç, istifasını Twitter hesabından "THY'de çalışmış olmaktan dolayı kendimi çok şanslı hissediyorum. Bu fırsatı yakalamamdaki en büyük pay sahibi 12 yıldır genel müdürlük görevini sürdüren Doç. Dr. Temel Kotil'dir. Bu başarı hikâyesine imza atarken bana başarılı bir ekibin bir parçası olma fırsatı sağladığı için kendisine çok teşekkür ederim" sözleriyle duyurdu.

YENİ BASIN MÜŞAVİRİ YAHYA ÜSTÜN

Ali Genç'in yerine, Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği görevine, ATV Avrupa Genel Yayın Yönetmeni Yahya Üstün getirildi.

yahya üstün atv avrupa

YAHYA ÜSTÜN KİMDİR?

İstanbul doğumlu olan Yahya Üstün yüksek öğrenimini Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde tamamlamıştır.

Üniversite yıllarında çalışmaya başladıği ATV Haber’de 2014 yılına kadar (5 yıl boyunca) farklı görevlerde bulunan Yahya Üstün'ün yeni görevi bambaşka bir sorumluluk içeriyordu.

Yahya Üstün Mart 2014’te genel yayın yönetmenliğine atandığı ATV Avrupa'nın, başta Avrupa olmak üzere en çok izlenen ve en başarılı Türk televizyon kanalı olmasında önemli sorumluluklar üstlendi. Kanalın izlenirliliğinin dışında, gelirlerinin ve kârlılığının artması ile ATV kanalının global dağıtımının arttırılmasında önemli rol oynadı.

Üstün, 2012 yılında Londra’da ATV Haber (ve Ahaber) Londra Temsilciliği görevindeyken, aynı zamanda dil, medya ve iletişim eğitimi aldı.

Thy yeni Basın Müşaviri Yahya Üstün, çesitli spor kulüplerinin ve federasyonların yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu ve halen bulunmaya devam etmektedir. Üstün, İngilizce, Almanca ve Arapça bilmektedir.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)