AA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Antalya'da düzenlenen Türkiye Kamu-Sen Genişletilmiş Şube Başkanları İstişare Toplantısı ve “Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılında Kamu Personel Rejiminin Geleceği” Paneli'nde konuştu.

Işıkhan, paneldeki konuşmasına "teröre karşı durmaya devam edileceği" mesajını vererek başladı.

Bakan Işıkhan, Cumhuriyetin ilk yüzyılında olduğu gibi ikinci yüzyılını da çalışmanın yüzyılı yapmayı görev edindiklerini anlattı.

Vedat Işıkhan, 2024 yılında verilecek asgari ücret ve memur maaş zamlarına ilişkin değerlendirme de yaparak şöyle konuştu:

"Amacımız kamu çalışanlarının sendikalaşma oranının artırılması"

Çalışma hayatına yön veren teşkilatlarla bir araya gelmeyi sürdürüyoruz. Kamu çalışanlara sendikalı olma hakkı tanındı. Sendikalaşma oranı hep artış izledi. Amacımız kamu çalışanlarının sendikalılık oranının daha da yukarıya çıkarılması.

"Toplu Sözleşme dönemini başarı ile gerçekleştirdik"

7. Dönem Toplu Sözleşme dönemini başarı ile gerçekleştirdik. Pek çok kazanımlar gerçekleştirildi. Geçirdiğimiz dönem, 'çözülemeyecek' denen meselelerin çözüme kavuşturulduğu bir dönem olmuştur. Söz değil icraat üreten bir yönetim anlayışını üreten bir yönetimin temsilcisi olarak, en büyük teminatı, geçmişte yapılan rekorlar olarak gösterebiliriz.

İkinci yüzyılda da çalışmaya devam

Cumhuriyetin ikinci yüzyılını da çalışmanın yüzyılı yapmak görevimizdir. İkinci yüzyılı da çalışma ve azimle geçireceğiz.

“Memurlara ve memur emeklilerimize yüzde 49,25 oranında artış yapılacaktır”

Işıkhan, her yeni dönemde geçmişin muhasebesinin yapıldığını ve aynı zamanda geleceğin de planlandığını belirterek, şunları aktardı:

Son yıllarda atlattığımız badireler, yaşadığımız olağanüstü zamanlara ve tüm kayıplarımıza rağmen, her geçen yılı, her geçen zamanı büyüme ve kalkınma yolunda hanesine bir başarı olarak yazdırdı. Elbette bu kalkınma süreci, çalışma hayatının tüm bileşenlerine de olumlu bir şekilde yansıdı. Geçtiğimiz hafta 2024 yılından geçerli olacak yeni asgari ücret miktarımızı karara bağlamış olduk. Enflasyon karşısında çalışanlarımızın yanında olma kararlılığımızı koruyarak yeni miktarı 11 bin 402 liradan, 17 bin liraya yükselttik. Bu rakamla net asgari ücrete önceki döneme göre yüzde 49, önceki yıllara göre de kümülatif olarak yüzde 100 oranında artırmış olduk. 2002 yılıyla kıyasladığımızda ise reel olarak 3 buçuk kat artış sağlamış olduk. 3 Ocak tarihinde açıklanan aralık ayı enflasyon oranıyla birlikte memurlara ve memur emeklilerimize de yüzde 49,25 oranında artış yapılacaktır.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)