Boş duvarlarınızı fotoğraflarla canlandırın

foto

Evinizde büyük önem taşıyan duvarlar boş kaldığında anısız kalmış, boş mekanlar gibi görünür. Duvarlara anılarınızı yerleştirerek ev dekorasyonuna samimi bir renk katabilirsiniz.

Yıllar içinde çektiğiniz ve tekrar tekrar bakmaktan keyif aldığınız fotoğraflarınız albümde ya da bir CD’de tıkılı kaldıysa onları şık bir dekorasyon için kullanabilirsiniz. Hem sevdiğiniz fotoğraflar gözünüzün önünde olur hem de çok basit ve hesaplı bir şekilde evinizde farklı bir hava yaratabilirsiniz.

Boş duvarlarınızı fotoğraflarla canlandırın

ÇERÇEVELERİ SİMETRİK YERLEŞTİRMEYİN

Duvara asılacak fotoğrafları farklı ölçülerde bastırıp, değişik çerçevelere (kalın, ince, farklı renklerde…) yerleştirebilirsiniz. Çerçeveleri asarken simetrik olmasına çalışmayın. Büyük bir fotoğrafın yanına, küçük çerçeve asabilirsiniz. Burada önemli nokta tüm çerçeveler asıldığında oluşacak olan bütünlüktür. Çivi çakmaya başlamadan önce kurşun kalemle duvarda çerçeveleri asacağınız yerleri ve çivilerin çakılacağı noktaları belirleyin. Böylece duvara fazla hasar vermeden hızlı bir şekilde çivileri çakabilirsiniz.

Boş duvarlarınızı fotoğraflarla canlandırın

DOLAP KAPAKLARINI KULLANIN

Fotoğraflarınızı dekorasyonun bir parçası olarak kullanabileceğiniz tek yer duvarlar değil. Örneğin mutfak masası gibi bazı mobilyaları da kullanabilirsiniz. Mutfak masanız için bir cam kestirerek farklı ölçülerdeki fotoğraflarınızı bu camın altına yerleştirebilirsiniz. Sabah kahvenizi içerken bu fotoğraflara bakmak ve güne tazelenmiş anılarla başlamak keyifli olabilir. Aynı şekilde gardırop kapakları, mutfak dolabı kapakları fotoğrafları kullanabileceğiniz, gözünüzün önünde olan alanlardır.

Boş duvarlarınızı fotoğraflarla canlandırın

FOTOĞRAFLARINIZ KUMAŞLARI SÜSLESİN

Artık kumaş üzerine fotoğraf bastırmak çok kolay. Biraz büyükçe bir foto baskı mağazasında bu gibi hizmetleri bulabilirsiniz. Çocuğunuzun odasında birlikte çektirdiğiniz fotoğrafların kullanıldığı yastık kılıfları, koltuk örtüsü üzerine farklı fotoğrafların bir arada kullanıldığı bir kolaj gibi alanları değerlendirebilirsiniz.

Boş duvarlarınızı fotoğraflarla canlandırın