Erdoğan bayram namazını Sultanahmet'te kıldı İZLE

erdogan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram namazını Sultanahmet Camii'nde kıldı.  Namaz çıkışı kendisini bekleyen gazetecilerle sohbet eden Erdoğan, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, kendisiyle ilgili açıklama yapan ve "Bana, siz haklı çıktınız" diyen Amerika Başkan Yardımcısı Joe Biden için de sert sözler söyledi.

HAZIRLIKLARI YAPTIK, YOL HARİTASINI TAKİP EDİYORUZ

Erdoğan, şunları söyledi;

"Bayramın barış ve insalığın içindeki sıkıntıların aşılmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Ne yazık ki İslam dünyası son yıllarda İslamın asli kimliği ile uyuşmayan bir tablo yaşıyor. Şuan Kobani'de olan, belki yarın Artvin'de olcak.. Sınırlarımız tehdit altında. Tabiki tedbirlerimizi almış bulunuyoruz. Atılması gereken adımları yapacağız. Hazırlıkları yaptık, yapıyoruz ve yol haritasını takip ediyoruz.

Erdoğan: Bizim için IŞİD neyse PKK da odur İZLE

IŞİD NEYSE PKK DA ODUR

Orası bizim vatan toprağımız, 40 Metmetçiğimiz var. Onlara zarar gelirse adımlarımız malum.  Uçuşa yasak ve güvenli bölge tesisi çok önemli. Güvenli böle içinde Süleyman Şah Karakolu da var. Irak'a neden girmediğimizi soranlar bakıyorsunuz bugün farklı şeyler söylüyor.. Bizim için IŞİD neyse PKK da odur.

KOBANİ BU KADAR ÖNEMLİ DE GÜNEYDOĞU ÖNEMLİ DEĞİL Mİ?

Bizim için çözüm sürecinin sona ermesi gibi bir durum yok, "bitti" diyen bedelini ağır öder. Güneydoğu'ya biz o kadar yatırım yaptık. Kime karşı, bunlara karşı işte... Onlar yakıp yıkıyor, biz yapıyoruz. Kobani bu kadar önemli de bu ülkenin güneydoğusu önemli değil mi?

BIDEN EĞER ÖYLE İFADELER KULLANDIYSA BENİM İÇİN TARİH OLMUŞTUR

Mehmetçiğimizi taşlayan bir milletvekilinin olduğu ülkede yaşıyoruz. Biden bu türk ifadeler kullandıysa, benim için tarih olmuştur. Bizim terör örgütlerine asla bir yardımımız olmamıştır. Sayın Biden, eğer Harvard söylediyse bizden özür dilemesi lazım. "