Erdoğan Gaziantep'te AK Parti'nin oy oranını açıkladı

Erdoğan Gaziantep'te AK Parti'nin oy oranını açıkladı

Başbakan Erdoğan, bir dizi açılış için gittiği Gaziantep'te vatandaşlara seslendi. Terör ve çözüm için atılan adımlarla ilgili konuşan Başbakan Erdoğan, son yapılan kamuoyu araştırmalarındaki Ak Parti'nin oy oranını açıkladı. Erdoğan, 'Bakın bu anketi biz yaptırmadık. Rakamlara göre AK Parti'nin son oy oranı yüzde 54. Biz 75 milyonun partisiyiz. Onun için birileri kalkıp da Kürtler'in temsilcisi bizi demesin' diye konuştu.

Erdoğan, PKK'nın silah bırakana kadar operasyonların devam edeceğini ifade ederek, 'Elinde silahla benim güvenlik güçlerime kast edenlere karşı biz toprağımız vatanımızı tek bir geri adım atmadan savunuruz. Etkisiz hale getirilen teröristler Türkiye'ye armut toplamak için gelmedi. İşte Mardin Derik'teki olay bunun açık ifadesidir. Şehit olan polis kardeşimin yavrusunu geleceğe nasıl hazırlayacağız. ' şeklinde konuştu.

EROĞAN'IN GAZİANTEP KONUŞMASI İÇİN TIKLAYIN

Erdoğan Gaziantep'te AK Parti'nin oy oranını açıkladı

İŞTE ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI

Gaziantep'te aynı kıbleye dönen bir ulu çınarın farklı kolları adeta bir gökkuşağı gibi farklı renkleri var. İşte bu renklilik Gaziantep'i bölgenin yıldız şehri haline getirdi. Terör arzu ettiği planları uygulayamadı. Terör bu topraklara açlıktan başka bir şey sağlamadı: Gaziantep'i de bu hale dönüştürme çabasına girdiler ama sizin omurgalı duruşunuz onların buraya girişini engelledi. Eğer bugün Diyarbakır bugün Gaziantep olamadıysa bunun en önemli sebebi terördür.

BİZ ANALAR AĞLAMASIN DEDİKÇE

İşte onun için bizim bu terörü Türkiye'nin gündeminden tamamen çıkarmak istiyoruz. Sıkılı yumrukları aradan çekip silahların bırakılmasını istiyoruz. Biz hükümet olarak tam 10 yıldır böyle bir mücadelenin içerisindeyiz. Biz anneler ağlamasın dedikçe anneler ağlasın diyenler çıkıyor. Biz gençler ölmesin dedikçe gençlerin eline taş molotof veriyorlar. Gençler ölmeye devam etsin istiyorlar.

TERÖRİSTLER ARMUT TOPLAMAK İÇİN TÜRKİYE'YE GELMİYOR

Şu anda kararlılıkla sürdürdüğümüz çözüm süreci devam ediyor. Terör örgütünün eylemlere son vermesi yurt dışına çekilmesi ve silah bırakması için ne yapılması gerekiyorsa onu yapıyoruz. Gaziantep'ten iki önemli hususu özellikle ifade etmek istiyorum; Terör örgütü silahı bırakmadığı, saldırılarına son vermediği sürece biz terörle mücadeleyi tavizssiz bir şekilde sürdüreceğiz. Birileri çıkıyor hükümeti operasyon yapmakla suçluyor. Elinde silahla benim güvenlik güçlerime kast edenlere karşı biz toprağımız vatanımızı tek bir geri adım atmadan savunuruz. Etkisiz hale getirilen teröristler Türkiye'ye armut toplamak için gelmedi. İşte Mardin Derik'teki olay bunun açık ifadesidir. Şehit olan polis kardeşimin yavrusunu geleceğe nasıl hazırlayacağız. Onun hesabını milletçe vermek durumunda değil miyiz? Varsın böyle gitsin mi diyeceğiz onların hesabını sormak bizim görevimizdir. sağduyulu samimi olan bir insan öldürmek için gelen teröristin hakkını değil insani olanın hakkını savunur.

OY ORANIMIZ YÜZDE 54

Öldürme eylemini savunmak ahlaki değildir. Yaşama kast edenlere karşı en küçük möüsamahamız olamaz. Biz 2002'den beri bunu savunuyoruz. Hiç kimse çıkıp da Kürtlerin temsilcisi biziz diyemez. Partimizin aldığı oy oranı belli. Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesinde birinci olan parti AK Parti'dir, bizim partimizdir. son kamuoyu araştırması. AK Parti yüzde 54 ile bugün birinci parti. Bu benim yaptırdığım anket değil. Biz 75 milyonun tamamını kucaklayan partiyiz. Biz vatandaşlarımız arasında asla ayrım yapmayız.

Biz 75 milyonun tamamının kaygılarını gidermek için iyi niyetle gayretler yürütüyoruz. STK'ların medyanın üniversitelerin ve özellikle sizlerin desteğiyle bu sürecin üstesinde geleceğiz. Bizlerden hayır duanızı eksik etmeyin, bize güvenin. Bizim rotamızı siz belirliyorsunuz. Bundan sonra da siz ne derseniz o olacak. Bugün gazeteci Mehmet Ali Birand'a Toktamış Ateş'e, İHA Bölge Temsilcilerinden Haluk Özden Bey'e rahmet diliyorum.