Erdoğan: Sayın Obama neden sesin çıkmıyor

erdoğan-meksika

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Latin Amerika gezisinin son durağı Meksika'da, Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto ile yaptığı görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan: Sayın Obama neden sesin çıkmıyor

"OBAMA NEREDESİN?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında ABD'de 3 Müslüman gencin öldürülmesine dikkat çekerek, "Ben Sayın Obama'ya sesleniyorum, 'Neredesin Başkan' diyorum. Dışişleri Bakanına, Biden'e sesleniyorum 'Neredesiniz' diyorum" diye seslendi.

"BU TÜR BİR OLAY KARŞISINDA SESSİZ KALIRSANIZ.."

Siyasilerin, ülkelerinde işlenen cinayetlerden sorumlu olduğunun altını çizen Erdoğan, devamında şunları söyledi:

"Tavrımızı ortaya koymak zorundayız. Çünkü halk size oylarını verirken 'Benim can güvenliğimi, mal güvenliğimi sağlayacaksın' diye veriyor. Eğer siz, bu tür bir olay karşısında sessiz kalırsanız, dünya da size her zaman sessiz kalacaktır ve diyorum ki; unutmayın, dünya 5'ten büyüktür."

3 MÜSLÜMAN GENCİN ÖLDÜRÜLMESİ OLAYI

ABD'de Kuzey Carolina Üniversitesi yakınlarında sakin bir yerleşim yeri olarak bilinen Chapel Hill bölgesinde yaşayan Deah Shaddy Barakat (23), eşi Yusor Muhammed (21) ve baldızı Razan Muhammed (19), evlerinde uğradıkları silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti.

Kanlı olayın ardından kendini "ateist" olarak tanımlayan 46 yaşındaki Craig Stephen Hicks, 3 genci öldürdüğünü itiraf ederek polise teslim olmuştu.

ABD SESSİZ

Yeni evli çift ile genç kadının kız kardeşinin hunharca öldürüldüğü olay dünya genelinde Müslümanların tepkisini çekerken, gerek ABD yönetimi gerekse Amerikan medyası ise katliamı görmezden geldi.