Fazıl Say'dan Hükümet'e Nazi suçlaması

Fazıl Say'dan Hükümet'e Nazi suçlaması

İngiliz gazetesi The Times'a tam sayfa ilan veren ‘çapulcu lobisi', Gezi Parkı olaylarını bahane ederek Türkiye'ye yönelik saldırı başlattı. Milletin değerlerini aşağılamayı alışkanlık haline getiren lobi, AK Parti'nin mitinglerini Nazi toplantısına benzetti.

Piyanist Fazıl Say'ın da içinde bulunduğu 30 kadar isim yeni bir karalama kampanyasına imza attı. Gezi olaylarını bahane eden grup İngiliz gazetesi The Times'a verdiği ilanda, Türkiye'deki demokratik yönetime salvolarda bulunuldu..

HÜKÜMET SUÇLU GÖSTERİLDİ

İlanda Taksim'i terörize eden grupların saldırıları barışçıl gösteriler olarak lanse edilirken, bu saldırılara yönelik tepkiler zalimlik olarak değerlendirildi. Ülkenin seçimle işbaşına gelen hükümeti ‘diktatöryal yönetim' olarak suçlandı.

LAİK BİR CUMHURİYET İSTEDİLER

Bununla da yetinilmeyen ilanda, AK Parti'nin Milli İradeye Saygı Mitinleri, Almanya'daki Nazi Partisi'nin Nürnberg'deki yıllık toplantılarına benzetildi ve bu mitinglere katılan yüzbinlere de hakaret edildi. Taksim'i savaş alanına çevirenler için ise “Türkiye'nin kurucusu Kemal Atatürk'ün öngördüğü şekilde laik bir cumhuriyet olarak kalmasını isteyen gençlerdi” denildi. İlanda, Türkiye hapishanelerinde Çin ve İran'daki cezaevlerindeki sayının toplamından fazla gazetecinin tutuklu olduğu yalanı da yer aldı. Erdoğan'ın Strasburg'da yargılanacağı da iddia edildi.

Fazıl Say'dan Hükümet'e Nazi suçlaması