Felipe Melo dil çıkarma hadisesini anlattı

Felipe Melo dil çıkarma hadisesini anlattı

Son zamanlarda futbolundan çok hırçınlığıyla ön plana çıkan Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Felipe Melo, çok tartışılan dil çıkarma meselesini Hürriyet'ten Sibel Arna'ya anlattı.

"BEN SEVİMLİ BİR PİTBULL'UM"

Bir insan kendini neden pitbull'a benzetir?

- Önce taraftar benzetti. Saha içindeki agresifliğim ve mücadeleci yapımdan dolayı bu lakabı taktılar. İtalya liginde oynarken de 'Savaşçı' diyorlardı. Türk izleyicisi 'Pitbull' demeyi uygun gördü... Bu lakap olumlu da anlaşılabilir, olumsuz da... Ben olumsuz tarafını tamamen kafamdan sildim. Savaşçı, agresif ve mücadeleci olduğum için bir Pitbull'um.

Galatasaraylılar Felipe Melo ve bir pitbull'un karşılaştırmalı belgeselini bile yapmışlar... Pitbull rakibini ısırdıktan sonra nefes almaya devam edebilen tek köpekmiş ve o yüzden kurbanını parçalarmış... -O kadar vahşi olduğumu düşünmüyorum. Ben sevimli bir pitbull'um. Zaten pitbull taklidini sadece gol sonrası taraftarla sevinirken kullanıyorum.

"FENERLİLER'İ AŞAĞILAMADIM"

İki hafta önce Emre Belözoğlu kırmızı kart gördüğünde çıkardığınız dil açık tahrik değil miydi?

- Galatasaray taraftarına ne kadar saygı duyuyorsam rakip taraftara da o kadar duyuyorum. Yapmış olduğum sevinçler kendi taraftarıma yöneliktir, asla rakipleri kızdırmaya yönelik değil. Bence bu konudaki asıl saygısızlık iki sene önce Arena'da yapıldı. Fenerbahçe kazanınca oradan bir oyuncu (Mehmet Topuz'dan bahsediyor) benim taklidimi yaptı. Bence bu saygısızlık. Orada beni hedef alınan bir taklit var. Ama ben yaptığım hareketlerde ve danslarda hiçbir zaman bir takıma bir futbolcuyu hedeflemiyorum.

Felipe Melo dil çıkarma hadisesini anlattı

O zaman o dil çıkarma iki sene öncenin intikamı mıydı?

-Asla, hiçbir alakası yok. O bir refleks. Ne yapacaktım, dilimi mi keseyim! Ben yine taraftarlarıma yaptım, birlikte coşmak için... Dil çıkarmak da pitbull taklidi yapmak da masum. Asıl zararlı ve tehlikeli olan şike ve ırkçılık. Yoksa biri dil çıkarmış diğeri taklit yapmış, bunlar futbolun renkleri... Sorun olmamalı.

Röportaj'ın tamamını okumak için tıklayın