Hollande Ruhani için şaraptan vazgeçmedi
Ajanslar

RUHANİ

Yaptırımların kaldırılmasının ardından Avrupa gezisine çıkan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin Paris ziyaretinde, Fransız mevkidaşı Hollande ile akşam yemeği programı 'helal et ve alkol' anlaşmazlığı nedeniyle iptal edildi.

İTALYA ÇIPLAK HEYKELLERİ KALDIRMIŞTI

İran lideri Ruhani’nin İtalya ziyaretinde gittiği müzede çıplak heykellerin kaldırılması ülkede eleştirilere yol açmıştı ancak Fransa, İran lideri için ‘geleneklerinden taviz vermedi’.

ŞARAP VE HELAL ET İPTAL EDİLMEDİ

Ruhani’nin bu akşam Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile yiyeceği akşam yemeği, Fransa’nın yemekte ‘helal et bulunması ve şarap olmaması’ talebini reddetmesi üzerine iptal edildi.

HOLLANDE İLE AKŞAM YEMEĞİ İPTAL OLDU

Ruhani’nin dini nedenlerle Hollande ile Elysée Sarayı’nda yiyeceği akşam yemeğini iptal ettiği belirtildi. Görüşmeler için bu akşam bir araya gelmeleri planlanan İran ve Fransa heyetlerinin ayrı salonlarda akşam yemeği yiyeceği kaydedildi.

SABAH KAHVALTISI DA FAZLA UCUZ

Öte yandan İranlıların Fransa’nın sabah kahvaltısı önerisini de ‘fazla ucuz’ olacağı gerekçesiyle geri çevirdiği ifade edildi.

10 bakan ve çok sayıda işadamıyla Avrupa turuna çıkan Ruhani’nin Paris ziyaretinde Fransa Ekonomi Bakanı Emmanuel Macron ve çok sayıda şirketten temsilciyle görüşmesi bekleniyor. İran’ın gündeminde Fransa’dan Airbus uçakları satın alma planı da bulunuyor.

Hollande Ruhani için şaraptan vazgeçmedi