G-20 Zirvesi Antalya'nın tanıtımına katkı sağlayacak

w

Antalya Belek’te düzenlenecek G-20 zirvesi öncesi liderlerin kalacakları otellerdeki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Havaalanından başlayarak Belek’e kadar olan tüm yollar zirve öncesinde yenilenirken, otellerde de son hazırlıklar yapılıyor.

GELİRLERİ ARTIRACAK

Otellerinde liderlerin de basın toplantılarını düzenleyeceğini ifade eden Kaya Palazzo Yönetim Kurulu Başkanı Burak Kaya, “G-20 çerçevesinde otelimizin bahçesinde 5 bin 500 metrekare alanda bir kültür çadırı kuruldu. Burada Türk kültürü liderlere tanıtılacak. Türk kahvesi, hat sanatları, ipek, kilim dokuma tanıtımları yapılacak. Mevlana hakkında bilgiler verilecek. Tüm liderler ve eşleri bu çadırı ziyaret edecek. Türk kültürünün tanıtımı yapılacak” dedi. Kültür çadırı önünde Obama’nın golf atışı için bir düzenleme yapıldığının bilgisini veren Kaya, “Belek dünyanın en önemli golf destinasyonlarından biri. Barack Obama’nın yapacağı bir atışın bile çok büyük önemi var. Dünyaya Belek’in nasıl bir yer olduğunu anlatmış olacağız. Gelecek yıllarda bu sayede Belek bölgesinde otellerin gelirlerinin artacağını düşünüyoruz” dedi.

OBAMA GOLF VURUŞU YAPACAK

‘Zirve’nin basın merkezi olarak seçilen ve 3 bin 500 basın mensubunun konaklayacağı otel, Kaya Palazzo’da da ABD Başkanı Barack Obama’nın golf oynaması bekleniyor.

G-20 Zirvesi Antalya'nın tanıtımına katkı sağlayacak

TÜRKİYE İÇİN TANITIM FIRSATI

Toplamda 10 otel ile hizmet verdiklerinin altını çizen Burak Kaya, “G-20 Türkiye için çok büyük bir tanıtım fırsatı olacak. Bütün oteller buna göre çalışmalarını yaptı. Ayrıca devlette Belek’e çok büyük yatırımlar yapmış oldu. Havalimanından Belek’e yeni bir yol dahi yapıldı. Üstgeçitler inşa edildi” diye konuştu.

ANTALYA'YA 600 MİLYON LİRA KAZANDIRACAK

G-20 Zirvesi’nin Antalya’da yapılıyor olmasının tesadüf olmadığını kaydeden Türel, kentin özellikle turizmin yüksek sezonunda her gün, kent sakinlerinin gündelik hayatında en ufak aksama olmadan 150 bin kişinin gelip gittiği bir kent olduğunun altını çizdi.

Ayrıca Belek’in doğal yapısı gereği özel güvenlik önlemlerinin en iyi uygulanacağı nokta olduğunu kaydeden Türel, şunları söyledi: "Zirvenin İstanbul’da yapılması da söz konusuydu, ancak burada yapılmasıyla ilgili kararı sayın Cumhurbaşkanımız ve sayın Başbakanımız aldı. Ülke ekonomisine katkısı aşağı yukarı 200 milyon euro (600 milyon lira) civarında bir organizasyondan bahsediyoruz. Suudi arabistan oteli 16 milyon euro’ya kapatıyor. Ülke ekonomisine sağlanan katma değer ötesinde Antalya için ortaya çıkan tanıtım fırsatı milyar dolarları, euroları aşacaktır. G-20 sadece ve sadece buraya katılan 20 ülkenin takip ettiği bir zirve değildir. Bütün dünya tarafından, büyük ciddiyetle takip edilir. Ve artık bütün ülke kanallarında ’Antalya zirvesi’ diye bir haberle Antalya müthiş bir tanıtım imkanını yakalamış oluyor."

Suudi Arabistan Kralı G20 için Türkiye'ye geldi VİDEO