Başbakan Erdoğan'dan Bülent Arınç açıklaması

Başbakan Erdoğan'dan Bülent Arınç açıklaması

Başbakan Erdoğan, Finlandiya, İsveç ve Polonya gezisine katılan bazı gazetelerin Genel Yayın Yönetmenleri ile biraraya geldi. Gündeme ilişkin soruları cevaplandıran Erdoğan, Avrupa Muhafazakar ve Reformcu Partiler Birliği kurucu üyesi olduklarını söyledi.

FARKLI YERLERE ÇEKİLDİ

Erdoğan "Ben açıklanacak herşeyi söyledim. Bu tür konuları bir ya da iki defa konuşulur. Sürekli aynı şeyleri söylemenin anlamı yok. Açıklamalarımı farklı yerlere çekmenin de bir anlamı yok. Konuyu fuhuşa, zinaya, evlere paldır küldür girmeye kadar getirdiler.Ailelerin şikayetleri üzerine bir açıklama yaptık, konuyu nerelere getirdiler." dedi.

ARINÇ'IN KONUŞMASINA YANIT

Başbakan Erdoğan, hükümet sözcüsü Bülent Arınç hakkındaki sorulara yanıt verdi. Erdoğan "Yurt dışı seyahatindeyiz. Ülkenin bu ülkelerle yaptığı görüşmelerden nasıl bir fayda sağlayacağını konuşmalıyız. Benim bir arkadaşım veya hükümet sözcüm bir şey söylemiş, bu konuyu görüşeceğim mahal burası değil, sizler değilsiniz. Kendi aramızda görüşürüz. Bir sıkıntı varsa aramızda görüşürüz. Partinin genel başkanı ve hükümetin başbakanı benim varsa herhangi bir sıkıntı kendi aramızda görüşürüz. Gereğini gerektiği yerde ben yaparım. TV ile medya aracılığı ile yapmam, MYK'da Bakanlar Kurulu'nda görüşürüz." diye konuştu