Konya'daki doçent cinayetinde sekreter de gözaltında İZLE

Konya'daki doçent cinayetinde sekreter de gözaltında İZLE

Türkiye'nin köklü yüksek öğretim kurumlarından Selçuk Üniversitesi'ni şoke eden korkunç cinayette her şey iki öğretim üyesinin, aynı kadına ilgi duymasıyla başladı. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan G. ile evli olan Kimya Mühendisliği Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet G., taşeron şirket kadrosunda bulunan ancak bölüm sekreterliğini yapan 35 yaşındaki Asuman S.'ye ilgi duydu. Evli olan sekreter 35 yaşındaki Asuman S. iddiaya göre Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir'le de gönül ilişkisine girdi.

Konya'daki doçent cinayeti İZLE

KISKANÇLIK KRİZİ CİNAYET İŞLETTİ

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Handan G. ile evli ve 1 çocuk babası 55 yaşındaki Prof. Dr. Ahmet G. ile eşinden 6 ay önce boşanan 2 çocuk babası 42 yayındaki Doç. Dr. Celalettin Özdemir arasında, aynı kadına ilgi duymaları nedeniyle başlayan rekabet husumete dönüştü. İddiaya göre sekreter Asuman S., eşi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan G. tarafından duyulmasından korktuğu için Prof. Dr. Ahmet G.'ye uzak durmaya başladı. Kimya Mühendisliği Bölüm Sekreteri olan Asuman S. iki hafta önce Mühendislik Fakültesi Dekanlığı'nın isteğiyle bu görevinden alınarak, Turizm Fakültesi'nde görevlendirildi. Gönül ilişkisinde olduğu kadının son günlerde Doç. Dr. Celalettin Özdemir'le samimiyetini ilerlettiğini gören Prof. Dr. Ahmet G., bunu hazmedemeyip kıskançlık krizine girdi. Böylece iki öğretim üyesi arasında husumet başladı. Olay günü de Prof. Dr. Ahmet G. odasına girdiği Doç. Dr. Celalettin Özdemir'le tartışırken kendini kaybetti, vücuduna ve boğazına sapladığı bıçak darbeleriyle öldürdü. Cinayetten 2 gün sonra dün üniversitedeki odasında kanlar içinde cesedi bulunan Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in katili olarak Prof. Dr. Ahmet G. gözaltına alındı.

KADIN SEKRETER GÖZALTINDA

İki öğretim üyesinin ilgi duyduğu öne sürülen evli kadın sekreter A.S.'nin ise ifadesi alınmak üzere gözaltına alındığı öğrenildi. Taşeron firmanın personeli olarak çalışan kadın sekreterin yaklaşık 15 gün önce Mühendislik Fakültesi dekanlığın isteği üzerine Turizm Fakültesi'ne atandığı belirtildi. Olayın ardından Dekan Prof. Dr. Handan G.'nin de ifadesine başvurulduğu ve eşinin, gönül ilişkisinden bilgisinin olmadığını söylediği öğrenildi. Prof. Dr. Ahmet G. ile sekreter A.S.'nin sorgulaması tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Öldürülen Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in ise cenazesinin bugün cuma namazının ardından Hacı Veyis Camii'nde kılınacak cenaze namazından sonra Üçler Mezarlığı'nda defnedileceği belirtildi.

REKTÖRLÜK İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü de olayın ardından idari soruşturma başlattı. Rektörlükten yapılan açıklamada: "5 Haziran 2014 tarihinde meydana gelen elim olay sonucu hayatını kaybeden Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in, vefatının ardından rektörlüğümüzce idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna ifade etmek isteriz ki, üniversitemiz çağdaş ilkeler doğrultusunda, evrensel eğitim kurumu anlayışıyla hareket etmektedir. Kişisel ve münferit sayılabilecek bu elim hadiselerin bilimsel, kültürel, sosyal ve sportif alandaki başarılarla söz ettiren üniversitemizin kurumsal kimliğine zarar vermemesi gerektiğini altını çizmek isteriz. Unutulmamalı ki, evlatları Selçuk Üniversitesinde eğitim gören Türkiye'de ve dünyanın bir çok ülkesinde onbinlerce aile bulunmaktadır. Bu tür elim olayların bir daha yaşanmaması temennisiyle, merhumun ailesi başta olmak üzere, tüm üniversitemiz mensuplarına başsağlığı ve sabır dileriz." denildi.