Şemdinli'de 14 PKK'lı öldürüldü

Şemdinli'de 14 PKK'lı öldürüldü

Mehmetçiğin katillerine düzenlenen hava destekli operasyonda 13 terörist daha öldürüldü. Birkaç saat önce 1 PKK'lı da silahıylarıyla birlikte ölü ele geçirilmişti. Bu sayede öldürülen PKK'lı sayısı 14'e yükseldi.

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre operasyon şöyle gelişti.

VATANDAŞ İHBAR ETTİ

Vatandaşların ihbarı üzerine Şemdinli İlçesi'nde Derecik ile Aktütün arasında kalan bölgede arama faaliyetlerine başlandı.

ÖNCE 1 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Bir süre sonra bölücü teröristlerle temas sağlayan Mehmetçiğin teslim ol çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı ve 1 terörist silahı ve 5 el bombası ile beraber ölü olarak ele geçirildi.

1 UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT OLDU

Çatışmada yaralanan bir askerimiz ise yapılan tüm müdahalelere rağmen hastanede şehit düştü.

Olayın ardından bölgede insansız hava araçlarıyla yapılan tespit üzerine teröristlere havadan müdahale edildi.

13 PKK'LI DAHA ÖLDÜRÜLDÜ

Hava operasyonunda 13 terörist etkisiz hale getirildi. Hakkari Valiliği konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

'Vatandaşlarımız tarafından Şemdinli ilçesi Derecik Beldesi, Aktütün arasında kalan bölgede bölücü terör örgütü mensuplarının bulunduğu ihbarı üzerine, 7 Kasım 2012 tarihinde güvenlik güçlerimiz operasyon başlatmıştır. Operasyonun ikinci gününde saat 07.00 sıralarında Habeştiyayla bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları ile temas sağlanmıştır. Güvenlik güçlerimizin 'teslim ol' çağrılarına teröristlerin ateşle karşılık vermeleri üzerine çatışma başlamış, 1 terörist bir adet AK-47 Kaleşnikov silahı, 5 adet el bombası, 200 adet kaleşnikof mermisiyle birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Devam eden operasyon esnasında bölücü terör örgütü mensuplarının açtığı ateş sonucunda bir askerimiz yaralanmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen hastanede şehit olmuştur. Bölgede insansız hava araçlarıyla yapılan tespit üzerine havadan müdahale edilmiş ve bunun sonucunda 13 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği öğrenilmiştir. Bölgede operasyonlar sürüyor.'