Hükümetten Cemil Çiçek'e sert tepki

Hükümetten Cemil Çiçek'e sert tepki

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, dün yaptığı açıklamada teröre karşı 11 maddelik milli mutabakat metni hazırladıklarını söyledi.

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çiçek'in bildirisi için 'muhtıra' benzetmesi yaptı.

İŞTE ARINÇ'IN O TEPKİSİ

MUHTIRA BENZETMESİ

Arınç, şunları söyledi: “Bu bildirinin muhatabı kimlerdir? Kimler böyle bir mutabakata katılacaktır? Sayın Başkanın bu çağrısı kime karşı yapılmıştır? Ben doğrusu burada muhatap bulamadım. Şahsen okuduğumda veya bu konu üzerinde çalıştığımda, Sayın Başkan belki maksadını açıklayacaktır. Yani bunu TBMM içindeki partilerin imzalaması gereken bir bildiri olarak mı düşündü yoksa sadece kamuoyuna ilan edilen bir düşünce açıklaması olarak mı gördü bilemiyorum.

MUHATABI HÜKÜMET DEĞİLDİR

O bildirinin muhatabı hükümet değildir, TBMM içi midir onu Sayın Başkan'ın açıklaması lazım. Grup Başkanvekilleri midir, sivil toplum kuruluşları mıdır yoksa ‘Halkımızın hissiyatı bu yöndedir, ben de TBMM'nin başkanıyım, halkın arzu ettiği bu 11 maddelik muhtırayı açıklamak istiyorum ve buna sahip çıkanlar da sahip çıktıklarını ifade etsinler' mi demek istemiştir. Başkanımıza gayesini sorarız.'

Hükümetten Cemil Çiçek'e sert tepki