Maçka Parkı'nda koronavirüse aldırmadan eğlendiler
DHA

Türkiye'de kornavirüs salgını nedeniyle uygulanan kısıtlamalar, 1 Haziran'dan itibaren kademeli olarak kaldırıldı. Fakat bazı vatandaşlar, bu serbestlik sonrası vakalar tamamen bitti algısıyla hareket ediyor.

SOSYAL MESAFE VE MASKE YOK

İstanbul Şişli'deki Maçka Demokrasi Parkı'nı dolduran gençler, müzik eşliğinde horon tepti. Fakat sosyal mesafe kuralına uymayan gençlerin maske de takmadıkları görüldü. Yürüyüş yapan ve arkadaşlarıyla sohbet eden gençler serin havanın keyfini çıkarırken bazı gençlerin ise parkta nargile içtikleri gözden kaçmadı.

Maçka Parkı'nda koronavirüse aldırmadan eğlendiler

Şişli'deki Maçka Parkı'nda horon teptiler nargile içtiler  -1

"HAFTADA BİR YASAK OLMASI İYİ OLUR"

Arkadaşlarıyla parkta vakit geçirmek için gelen bir genç, "Koronavirüs tedbirleri azaldı. Azalması bir yandan kötü oldu. İkinci dalga olması durumu var. Ama yaz geldi insanlar nasıl evde duracak? Önlemler artırılsa iyi olur. Haftada bir sokağa çıkma yasağı olsa çok daha iyi olur. Biz bir nevi aynı evden geldik. Birimizde varsa hepimizde vardır. Yine de hepimizde maskelerimiz cebimizde. Yüzümüze takmamız lazım, biz de önlemi biraz eziyoruz ama yapacak bir şey yok. İnsanların arasına karıştığımızda ve toplu taşıt araçlarına bindiğimizde maskeleri takıyoruz" dedi.

Şişli'deki Maçka Parkı'nda horon teptiler nargile içtiler  -2

Metrobüs duraklarında kurallara uyulmadığını söyleyen bir vatandaş ise, "Biz Maçka'ya gelene kadar, metrobüs yolundan geldiğimiz için, insanlar tedbirleri düşünemiyor. Metrobüsü halletmeleri gerekiyor, sıraya uyulmuyor. Maske ayıp olmasın diye artık takılıyor. Millet olarak rahatlamışız" diye konuştu.

Şişli'deki Maçka Parkı'nda horon teptiler nargile içtiler  -5

"BİZ GENCİZ, BİZE BİR ŞEY OLMAZ"

Parkta maskesiz dolaşan gençlerden biri de "Böyle şeylerden korkmuyoruz. Artık genciz yani, zaten 5 seneye ölürüz. Evde yaşlı var, ama eve gitmiyorum" dedi.

Şişli'deki Maçka Parkı'nda horon teptiler nargile içtiler  -6

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Maçka Demokrasi Parkı'nda bir doktorun yaralanması ve iki grup arasında kavga çıkmasının ardından Şişli İlçe emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri, parkın içinde ve çevresinde güvenlik önlemi almaya başladı. Alınan önlemler gece saatlerinde de devam etti.

Şişli'deki Maçka Parkı'nda horon teptiler nargile içtiler  -4

Şişli'deki Maçka Parkı'nda horon teptiler nargile içtiler  -9

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)