Şırnak'taki hava saldırısı davası zaman aşımına uğradı

Şırnak'taki hava saldırısı davası zaman aşımına uğradı

Şırnak'ın Kuşkonar ile Koçağılı Köyü'nün 1994 yılında savaş uçaklarınca bombalaması sonucu 38 kişinin ölümü ile ilgili soruşturmayı yürüten Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı, dosyanın 20 yıllık zaman aşımına uğradığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.

"AİHM'NİN KARARININ REDDEDİLMESİ ANLAMINA GELİYOR"

Köylülerin avukatı Tahir Elçi, AİHM'in Türkiye'yi rekor tazminata mahkum ettiği soruşturmada verilen takipsizlik kararına itiraz edeceklerini belirterek, "Takipsizlik kararı AİHM'in kararının reddedilmesi anlamına geliyor. Bu karar, Avrupa Konseyi Bakanlar komitesi ile Türkiye arasında ciddi bir krize yol açacaktır" dedi.

ZAMAN AŞIMA UĞRADI GEREKÇESİYLE TAKİPSİZLİK KARARI VERDİ

Şırnak merkezi bağlı Kuşkonar ve Koçağıllı köylerinin 26 Mart 2004 tarihinde savaş uçaklarınca bombalanarak 38 kişinin ölümü ile ilgili soruşturmayı yürüten Diyarbakır'daki Terörle Mücadele Kanunu ile yetkili Cumhuriyet savcılığı görevsizlik kararı vererek, dosyayı 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı Askeri Savcılığı'na gönderdi. Askeri Savcılık ise yetkisizlik kararı vererek, dosyayı Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığına gönderdi. Zaman aşımına 1 ay kala soruşturma dosyasını alan Genelkurmay Askeri Savcılığı ise, 9 Nisan 2014'de aldığı karar ile dosyanın zaman aşımına uğradığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.