Yeşilkart reddine intihar eylemi

Mersin'de psikolojik rahatsızlığı bulunan şahıs, yeşil kart için geldiği Sağlık Grup Başkanlığı önünde silahlı intihar girişiminde bulundu.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Mezitli ilçesi Fatih Mahallesi'nde bulunan Hasan Arslan Toplum Sağlığı Merkezi'nde meydana geldi. İddiaya göre, sağlık merkezine Yeşil Kart talebi ile gelen psikolojik rahatsızlığı bulunduğu iddia edilen Mustafa D., yeşil kart talebi reddedilince silahını çekti. Sağlık merkezinin dışına çıkarak havaya 1 el ateş açan Mustafa D., tabancayı başına dayayarak intihar girişiminde bulundu. Vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen polis ekipleri, şahsı ikna etmeye çalıştıysa da başarılı olamadı. Olay nedeniyle bölgeye polis ekipleri de sevk edildi. Polis ekiplerinin ikna çabalarına olumsuz yanıt veren şahıs, olay yerine gelen kardeşi Hüseyin D.'nin vazgeçirme girişimlerine de tepki gösterdi. Yanına kimseyi yaklaştırmayan şahıs, bir süre sonra polislerden su istedi. Mustafa D., sürekli olarak uyuşturucu hap içti. Korkudan binanın çatısına çıkan çalışanlar, olup biteni endişeyle izledi.

İlaçlar kendinden geçirdi
Başına dayadığı silahla yaklaşık 1 saat süreyle polise direnen şahıs, bir ara çalan cep telefonunu cebinden çıkarıp yere fırlattı. Mustafa D., bir süre sonra içtiği ilaçların etkisiyle halsiz düştü. Silahla birlikte güçlükle sağlık merkezine giren şahıs, daha sonra kendinden geçerek yere yığıldı. Sağlık görevlileri tarafından olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından sedyeye konulan şahıs, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hüseyin D., kardeşinin psikolojik rahatsızlığı bulunduğunu, sıkıntılı durumlarda kendini kaybettiğini ifade etti.

İHA