İllüstrasyon nedir
ensonhaber.com

s

İllüstrasyon kelimesi Fransızca kökenlidir. Gözle görülebilecek olanın, abartılarak ya da tamamen hayal ürünü çizgilerle resmedilmesi anlamını taşır.

GÖRSEL ZENGİNLİK GEREKTİREN PROJELERDE UYGULANIR

Resminin yapılması gereken ve herkesçe bilinen kişi, mekan veya objenin birebiri üretilebilir. Ya da aynı objeler, hayal gücünün etkisi ile değiştirilerek çizilebilir. Reklamcılık sektöründe ve medya araçlarında görsel zenginlik gerektiren projelerde uygulanır.

Fotoğrafın istenilen ifadeyi tam aktaramadığı durumlarda başvurulur. Örneğin karıncaların insan vücudunu sardığını ifade eden bir görsele ihtiyaç duyulduğunda, fotoğraf çekerek başarılı olunamayabilir.

DİKKAT İSTEYEN BİR UYGULAMA

Ancak illüstrasyon yöntemi kullanılarak bu çalışma, gerçek ve hayal gücü birleştirilerek ortaya çıkartılır ve gerçekten çok daha başarılı olabilir. Ya da bir örtüye bir boya kutusunun dökülmesi gibi fotoğraflamakta zorlanılan anların afişi yapılmak istendiği işlerde başvurulur.

Uzun zaman alan, dikkat isteyen bir uygulamadır. Özel yetenek alanına girdiği için grafik ve tasarım ile ilgili ürün veren herkes, aynı zamanda illüstrasyon yapamaz. Bu tür çalışmaların maliyeti, diğerlerine oranla zorluk derecesi yüksek olduğu ve zaman aldığı için daha yüksektir.